in

Τάκης Μουσαφίρης (1938 – 2021)


Ο Τάκης Μουσαφίρης ήταν γνωστός Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και μουσικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα από μουσικά καταρτισμένους γονείς. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένεια του , όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Οι πρώτες του εμφανίσεις εκεί ήταν σε μικρά ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας, όπου τραγουδούσε με την κιθάρα του. Μετέπειτα ανέπτυξε σταδιακά το δημιουργικό του ταλέντο, γράφοντας τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως με τους : Στράτο Διονυσίου, Δημήτρη Μητροπάνο, Ρίτα Σακελλαρίου, Μιχάλη Μενιδιάτη, Γιώργο Μαργαρίτη, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλη Βοσκόπουλο, Μαρινέλλα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βίκυ Μοσχολιού, Τζένη Βάνου κ.α. Ενώ κάποια από τα τραγούδια του που έγιναν τεράστιες επιτυχίες ήταν : «Ο ταξιτζής», «Μυστικέ μου έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Θα τα βροντήξω», «Μια ζωή πληρώνω», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Χιονάνθρωπος», «Εγώ ο ξένος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις»

Απεβίωσε στις 11 Μαρτίου 2021 από covid-19.

Η Ήπειρος και τα Γιάννενα είναι πλέον πιο φτωχά. Τα ωραία του τραγούδια και οι λαϊκές γλυκές τους μελωδίες η δικιά του παρακαταθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *