in

Ανακοίνωση- Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Η επιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Πρέβεζας καταγγέλλει έντονα και αποφασιστικά την επίθεση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ περίμενε την ευκαιρία (τη δημιούργησε) ώστε να επιτελέσει τον σκοπό του.  Την ολοκληρωτική γενοκτονία  του έθνους των Παλαιστινίων.

Αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις των Ισραηλινών αξιωματούχων που χαρακτηρίζουν τους Παλαιστίνιους ως ζώα που πρέπει να εξαφανίσουν.

Το τραγικότερο όλων είναι πως με αυτές τις κτηνώδεις δηλώσεις και πράξεις συντάσσονται και ενθαρρύνουν το Ισραήλ οι σύμμαχοι τους ΗΠΑ, Ευρώπη αλλά η χώρα μας, Ελλάδα.

 

Η Λωρίδα της Γάζας αποκλεισμένη κι εγκλωβισμένη εδώ και 17 χρόνια, σήμερα βρίσκεται στην μεγαλύτερη από ποτέ ανθρωπιστική κρίση. Η Γάζα είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον σύγχρονο κόσμο.

Υπό πλήρη αποκλεισμό σε νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Μια εντελώς αδιανόητη κατάσταση για όλους εμάς. Μία συνθήκη που έχει δημιουργηθεί τεχνηέντως από το Ισραήλ.

Με επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς όλα αυτά τα χρόνια και υπό αυτές τις κρίσιμες συνθήκες σε νοσοκομεία, σχολεία κι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ετοιμάζονται τώρα και για χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις.

 

 

Το σχέδιο των εθνοκαθάρσεων στην Παλαιστίνη ξεκίνησε εδώ και 75 χρόνια και συνεχίζεται να υλοποιείται με όλα τα μέσα και με κάθε ευκαιρία. Οι δολοφονικές επιχειρήσεις εναντίων άμαχων Παλαιστίνιων είναι συστηματικές και συνεχείς όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο από την αρχή του 2023 οι νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι & Χριστιανοί στη Δυτική όχθη μέχρι το Σεπτέμβρη ανέρχονται στους 450. Η εκδικητική ισοπέδωση της Δυτικής όχθης, η συντονισμένη αρπαγή των περιουσιών των Παλαιστίνιων στην Ιερουσαλήμ, οι παράνομοι επικοισμοί σε όλη την Παλαιστινιακή γη  που  προσαρτά παράνομα και βίαια ο Ισραηλινός στρατός διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου δεν απασχόλησαν καθόλου την διεθνή κοινή γνώμη ούτε και τα ΜΜΕ τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια. Καταστρέφουν ανεμπόδιστοι περιουσίες, δέντρα, καλλιέργειες, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη τη Δυτική όχθη, επιτίθενται σε χώρους θρησκευτικής λατρείας με κάθε ευκαιρία (τζαμιά και εκκλησίες). Εκπαιδεύουν το Στρατό σους φανατικά δολοφονώντας παιδιά κι εφαρμόζουν όλα τα πειραματικά όπλα πάνω στους Παλαιστίνιους πολίτες. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τις άρρωστες εικόνες, όπου παιδιά από το Ισραήλ υπογράφουν με απόλυτο κυνισμό τις βόμβες που λίγο αργότερα δολοφόνησαν παιδιά στη Γάζα;

 

Με αφορμή οποιαδήποτε μορφή αντίστασης, το Ισραήλ επιτίθεται.

Η διεθνής κοινότητα κρατά τα μάτια της ερμητικά κλειστά για τις παρανομίες και τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.

 

Το δικαίωμα της αντίστασης κάθε λαού ενάντια σε κατοχικές δυνάμεις είναι κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο.  Έτσι και το δικαίωμα των Παλαιστινίων να αντιστέκονται στην κατοχή που τους έχει επιβληθεί.

 

Η δράση της Χαμάς μέσα στο Ισραήλ και βέβαια μας ανατριχιάζει. Εκδικούνται τον βασανιστή τους. Δεν είναι αυτή η στιγμή κατάλληλη για εμάς να πάρουμε θέση για την παρείσφρηση ή μη μυστικών υπηρεσιών εντός της.

Είναι απάνθρωπο και μας ανατριχιάζει,  όσο απάνθρωπη είναι και η δράση του Ισραήλ όλες αυτές τις δεκαετίες που δεν συνάδει με την ιστορία του λαού που υπέφερε από την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ και παρόλα αυτά υιοθετεί την «ηθική» τους, εφαρμόζοντας ναζιστικές μεθόδους εξόντωσης απέναντι στο λαό που τους υποδέχτηκε.

Όταν ο Ισραηλινός στρατός και οι ανεξέλεγκτοι οπλοφόροι έποικοι δεν δολοφονούν εν ψυχρό άμαχους πολίτες , τους απειλούν και τους εξευτελίζουν καθημερινά στα 600 check points – σημεία ελέγχου επί παλαιστινιακών εδαφών.

 

 

Όχι μόνο δεν δεχόμαστε, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε  την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν  ότι στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ. Το στρατικοποιημένο Ισραήλ  που επιβάλλει εδώ και 56 χρόνια ένα  καθεστώς απαρτχάιντ κατασπαράζοντας τους Παλαιστίνιους.

 

Ο ρόλος των «μέσων μαζικής ενημέρωσης» μας εξοργίζει. Πλην εξαιρέσεων, συντονισμένα σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ μεταδίδουν τα non papers και τα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισραηλινού στρατού αυτές τις μέρες, ενώ έχουν από καιρό πάψει να μεταδίδουν τις πραγματικές ειδήσεις – συνθήκες  για την κατάσταση του πολιορκημένου  Παλαιστινιακού λαού.

Καμία ουδετερότητα ή αμεροληψία δεν διακρίνει τα ΜΜΕ που υποτίθεται πως έχουν το ρόλο της ενημέρωσης των πολιτών. Η αντίσταση του λαού που αντιστέκεται βαφτίζεται στις συνειδήσεις των ανθρώπων που περιμένουν να ενημερωθούν ως τρομοκρατία.

Ζητάμε να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα πριν να είναι αργά.

Πριν εξαφανίσουν τον λαό της Παλαιστίνης.

Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που σφαγιάζεται συστηματικά και που αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του και μας συνδέει βαθειά φιλία και κοινοί αγώνες πολλών ετών.

Δεν δεχόμαστε τον απανθρωπισμό και την κτηνωδία που το Ισραήλ διαπράττει δίχως καμία συνέπεια.

Στεκόμαστε λοιπόν ξεκάθαρα  αλληλέγγυοι στον αδερφό Παλαιστινιακό Λαό.

Και ας μην ξεχνάμε πως αυτή η σύγκρουση δεν είναι μόνο τοπική.

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε περιφερειακή.

Γνωρίζοντας λοιπόν πάρα πολύ καλά ότι τα κράτη μας είναι παρίες πολύ μεγαλύτερων συμφερόντων, ως μέρος της κοινωνίας που ασχολούμαστε και γνωρίζουμε τις εξελίξεις σε ευρύτερο επίπεδο, δεν πρόκειται να ανεχτούμε όλη αυτή την υποκρισία. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 

*Η επιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό συστάθηκε στην Πρέβεζα το 2002. Μέλη μας έχουν ταξιδέψει στην εμπόλεμη Παλαιστίνη, ενώ διοργανώσαμε και την 20 ήμερη φιλοξενία παιδιών από την Παλαιστίνη ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία που στάθηκε αρωγός. Έχουμε διοργανώσει κατά καιρούς εκδηλώσεις και συζητήσεις για το Παλαιστινιακό ζήτημα και συνδεόμαστε με τον Παλαιστινιακό Λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *