in ,

Ανάσταση και αλλαγή στη ζωή μας | του Γιώργου Θεοδόση


Οι αιτήσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις και αναβίωση ρυθμίσεων 72 και 120 δόσεων άνοιξαν και για τις δύο εφαρμογές. Έτσι έχουμε:

Επανένταξη σε Ρυθμίσεις 120/ 36-72 δόσεων:
⬛ Συνοπτικά: Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 120 και 36/72 δόσεων (ν.4611/2019 και ν.4821/2021) που έχουν απωλεσθεί έως την 01 Φεβρουαρίου 2023, από οφειλέτες που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού του 2022.
⬛ Η εφαρμογή: https://www1.aade.gr/sgsisapps5/epanentaksi
⬛ H Απόφαση με τις λεπτομέρειες: Α.1046/2023
⬛ Λήξη προθεσμίας αίτησης: 31.7.2023

Αίτηση ρύθμισης οφειλών σε έως 72 δόσεις:
⬛ Συνοπτικά: Στην νέα ρύθμιση μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι την 1η.11.2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή εάν είχαν, ήταν τακτοποιημένες κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.

Επίσης θα πρέπει να έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε (5) ετών, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής έχει λήξει μέχρι την 31η.12.2022, και επίσης να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία.

Στην ρύθμιση μπαίνουν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μετά την 1η.11.2021 και έως και την 1η.2.2023.

⬛ Η εφαρμογή: https://www1.aade.gr/taxisnet/arr
⬛ Η Απόφαση με τις λεπτομέρειες: Α.1047/2023
⬛ Λήξη προθεσμίας αίτησης: 31.7.2023

Ότι και να πούμε, για άλλη μία φορά η πολυαναμενόμενη ρύθμιση είναι δαιδαλώδης και δυστυχώς αφορά λίγους. Για μια φορά ακόμα άνθρακας ο θησαυρός.

Η ανάγκη ρύθμισης δόσεων, για 120 δόσεις στην κοινωνία είναι επιτατική. Μάλιστα, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μη αποτελεί και μια πάγια ρύθμιση, ώστε όποτε θέλει κάποιος να εντάσσεται όπως είναι σήμερα οι ρυθμίσεις των 24 δόσεων. Τρόικα και θεσμοί πλέον δεν υπάρχουν.

Διανύουμε μια εβδομάδα γεμάτη συναισθήματα και άκρως κατανυκτικά απογεύματα. Τη Μεγάλη εβδομάδα. Για τους περισσότερους από εμάς οι γιορτινές μέρες του Πάσχα αποτελούν μία ανοιξιάτικη οικογενειακή γιορτή, φέρνοντας το άτομο ακόμη πιο κοντά με την οικογένειά του. Μεγάλη Εβδομάδα γεμάτη κόκκινα αυγά, τσουρέκια, λαμπάδες, προετοιμασία του οβελία: ποιο το νόημα όλων αυτών για τον καθένα μας;

Το Πάσχα για το καθένα μας αποτελεί και έχει ένα βαθύ ψυχολογικό νόημα αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι μέρες αυτές, οι οποίες είναι γεμάτες από πόνο, δυστυχία και θάνατο, καθώς και ένα μελαγχολικό κλίμα μέχρι την ημέρα της Ανάστασης, αποτελούν ευκαιρία για τον καθένα μας να αναλογιστεί βαθύτερα υπαρξιακά ζητήματα και να κάνει μία ενδοσκόπηση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Πάσχα συμπίπτει με την εποχή της άνοιξης, μία εποχή αναδημιουργίας και αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο, η Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Χριστού, συμβολίζουν έμμεσα την σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, τον προσωπικό πόνο και τις δυστυχίες του καθενός. Υπενθυμίζει στον καθένα μας ότι όσο ομαλή και αν είναι η ζωή μας κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει, καθώς ξαφνικά συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα και δύσκολες καταστάσεις. Το ψυχολογικό νόημα της Ανάστασης όμως, έρχεται να υπενθυμίσει στο άτομο ότι μπορεί να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα του και να φτάσει στη λύτρωση, στην ανακούφιση και στην ευημερία. Μέσα από  τις δυστυχίες, το πόνο και τον θάνατο, ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να αλλάξει τον εαυτό του, να προχωρήσει μπροστά και να εκπληρώσει τα όνειρά του με πίστη και ελπίδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ακόμα και οι άνθρωποι που δεν είναι βαθιά θρησκευόμενοι, αυτές τις μέρες πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, προσπαθώντας να βρουν το νόημα των ημερών καθώς και την χαμένη πίστη τους για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, αυτές οι μέρες να αποτελέσουν το έναυσμα σε όλους μας για αλλαγή, αναθεώρηση και πίστη στη δύναμη του εαυτού μας, να μας φέρει πιο κοντά με τα άτομα που αγαπάμε, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Όπου και αν πιστεύει ο καθένας μας, ό,τι και αν είναι αυτό, σημασία έχει να φέρνει την “Ανάσταση” και την αλλαγή στη ζωή μας, να μας γεμίζει δύναμη και αγάπη και να μας εξελίσσει ως ανθρώπους. Καλό Πάσχα!!

Καλή Δύναμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *