in

Ένα είναι το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ και είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού
• Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ
• Πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής


Αστόχησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Βιάστηκε να χαρακτηρίσει την κα Γεννηματά αντίγραφο. Οι λογογράφοι του τον πήραν στο λαιμό τους. Δεν έχουν διαβάσει Ιστορία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι αντίγραφο. Είναι ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. Και μάλιστα η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Αντίγραφο, και μάλιστα κλοπιμαίο, είναι ο κ. Τσίπρας. Και ως αντίγραφο, γρήγορα θα ξεθωριάσει. Σε λίγο δεν θα …διαβάζεται.

Όπως αντίγραφα, και μάλιστα εκ φωτοτυπίας, είναι και κάποιοι στην κυβέρνησή και το «επιτελικό κράτος» (Χρυσοχοΐδηδες, Πιερρακάκηδες) οι οποίοι με το «μεταπτυχιακό» που απέκτησαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, ξελασπώνουν τον κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, δηλαδή το ΠΑ.ΣΟ.Κ, έχει βαθιές ρίζες στη Δημοκρατική Παράταξη. Έχει γραφτεί με τους αγώνες του Λαού τους οποίους δικαίωσε. Έκλεισε και συνεχίζει να κλείνει μέσα του, τους πόθους και τις ελπίδες του. Αποτελεί διαχρονικό συμβόλαιο, αλλά και παρακαταθήκη. Είναι το συμβόλαιο με το οποίο υλοποιήθηκε το κοινωνικό κράτος. Το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ με το οποίο ενσαρκώθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ), και το οποίο διεύρυνε και εμβάθυνε τη Δημοκρατία με πρωτόγνωρους Θεσμούς αποκέντρωσης (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Περιφέρειες) πάνω στους οποίους τόσο άνετα αναπαύεται και κινείται ο κ. Μητσοτάκης. Είναι το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ που θεμελίωσε θεσμούς αντικειμενικότητας, (Α.Σ.Ε.Π και Ανεξάρτητες Αρχές). Θεμελίωσε και εμπέδωσε την Εθνική Συμφιλίωση, την οποία – ειρήσθω εν παρόδω- το αντίγραφο Τσίπρας σήμερα, με διχαστικό λόγο υπονομεύει. Είναι το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, που με τα τεράστια έργα υποδομής εκσυγχρόνισε την Ελλάδα (περίοδος Κώστα Σημίτη).

Αυτό το Κοινωνικό Συμβόλαιο θα ανανεωθεί και θα επικυρωθεί πανηγυρικά στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες της Δημοκρατικής Παράταξης για να αποτελέσει τη Νέα Σύγχρονη Προοδευτική Προγραμματική Πρόταση.

Συνεπώς, κακέκτυπο αντίγραφο είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «εμπλουτισμένος» με μελανά στίγματα, (τυχοδιώκτες, θεσιθήρες, γυρολόγους και γεφυροποιούς) της Προοδευτικής Συμμαχίας.
Είναι προφανές ότι ο βίος αυτού του κακέκτυπου αντιγράφου, θα λήξει στις προσεχείς εκλογές. Τότε, που ο λαός με τις οδυνηρές εμπειρίες από την καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, θα σφραγίσει το τέλος του. Τότε, ο λαός θα θέσει στο πολιτικό περιθώριο, το διχασμό, την εχθροπάθεια, τη μισαλλοδοξία, το λαϊκισμό, την υπονόμευση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, πασοκικής προέλευσης, είναι παγιδευμένη από την ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα, η οποία ομάδα, αγκυλωμένη ιδεοληπτικά στο αμαρτωλό παρελθόν, και κουβαλώντας μέσα της το σταλινικό DNA, ορέγεται ρεβανσισμούς. Εκφράζει δε τη χειρότερη μορφή ενός αριστερού συντηρητισμού ο οποίος δεν μπορεί να έχει αναφορά ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάψει να συνεπικουρείται από τις παγιδευμένες δημοκρατικές δυνάμεις της βάσης του. Η Δημοκρατική Παράταξη με πλατιά διεύρυνση της βάσης της, μέσα από τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, μπορεί να τις επαναφέρει στους κόλπους της.

ΥΓ: Στις 23 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ημέρα που έφυγε ο Μεγάλος Ανδρέας. Να είναι μια άσβεστη λαμπάδα η Μνήμη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *