in

Επιστολή των εργαζόμενων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (ΔΠ 2/2022) προς τον πρωθυπουργό


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!)

                        ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΔΠ2/2022 ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, ΟΛΑ τα αναφερόμενα παρακάτω, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ σε αντίστοιχα προηγούμενα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας! Οι Υπουργοί σας, ΑΦΕΝΟΣ εξέθεσαν εσάς και ΑΦΕΤΕΡΟΥ εξευτέλισαν εμάς! Για το λόγο αυτό και σας ζητάμε να επιληφθείτε του θέματός μας, αποδίδοντας έστω και την ύστατη στιγμή τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που δικαιούμαστε μετά τα όσα συνέβησαν ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας!!! ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ!!!

Εμείς οι 25000 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας με ΔΠ 2/2022 σε Δήμους, Περιφέρειες, ΠΚΚΠΠ, Υπηρεσίες Υπουργείων κλπ., ήρθαμε πρόσφατα αντιμέτωποι με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ως προς το θέμα της παράτασης του Προγράμματός μας μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023… και τελικά την ΚΟΡΟΙΔΙΑ και τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ Υπουργών της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης!

Δεν έχει ξανασυμβεί Υπουργός εργασίας, με ένα τυπικό απαντητικό του σχόλιο, στη προσωπική του σελίδα facebook (με μία εκ των υστέρων γρήγορή και τυπική ανακοίνωση περί λήξης του Προγράμματος μας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου), να προσπαθεί να κλείσει το θέμα «Παράταση» ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εξήγηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ που εκείνη τη στιγμή συντελούσε σε ΟΛΕΣ τις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ άλλων Υπουργών της ΙΔΙΑΣ Κυβέρνησης, στις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ του ΙΔΙΟΥ του του προσωπικού στο Υπουργείο, στις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ τόσων Δήμων ανά την Ελλάδα ΑΛΛΑ και στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ίδιας της ΚΕΔΕ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ!!!… Χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΗΓΗΣΗ που να αναιρεί τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ και την ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ που προκάλεσε σε χιλιάδες εργαζόμενους αυτή του η απόφαση! Εργαζομένους στη πλειοψηφία τους σε δύσκολη επαγγελματική ηλικία αυτή των 45-55 ετών (πρώην μακροχρόνια άνεργοι που εντάχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια στο πρόγραμμα) και που ανέμεναν αυτή την ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ Παράταση, αφήνοντάς τους ΤΕΛΙΚΑ στον ΑΕΡΑ ΑΝΑΥΔΟΥΣ εν μέσω κλειστής θερινής σεζόν από θέσεις εργασίας… και σε μία δύσκολη περίοδο και για τους υποστελεχομένους Δήμους της χώρας λόγω εκλογών…

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

  • Γιατί είναι ΕΠΙΣΗΜΗ Κυβερνητική απάντηση και θέση, όταν στις 5-7-23 η νυν Υφυπουργός Παιδείας (και τέως Υφυπουργός Εργασίας) Δόμνα Μιχαηλίδου (ερωτώμενη από εκατοντάδες Εργαζόμενους του Προγράμματος για ενδεχόμενη παράταση του), τους στέλνει απαντητικό email, αναφέροντας ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου δεν πρόλαβε ΧΡΟΝΙΚΑ να παρατείνει το πρόγραμμα παρά τις προσπάθειες της και ότι η ΝΕΑ ηγεσία του Υπουργείου θα δώσει λύση ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΣ το πρόγραμμα!!!
  • Γιατί είναι ΕΠΙΣΗΜΗ Κυβερνητική απάντηση και θέση, όταν στις 15-7-23 η νυν Υφυπουργός Παιδείας (και τέως Υφυπουργός Εργασίας ) Ζέττα Μακρή, ΑΝΑΡΤΑ σε 3 κοινωνικά της δίκτυα και ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΜΕΣΩ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του πολιτικού της γραφείου, σε πολλά sites του ηλεκτρονικού τύπου!!!, ότι στις 14-7-23 ΣΥΝΕΠΕΓΡΑΨΕ τη ΚΥΑ (ΚΥΑ των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας), για την επιπλέον παράταση του προγράμματος κατά 4 μήνες!!! Αναφέροντας ΕΠΙΠΛΈΟΝ δε, ότι ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ θέματα που ΑΦΟΡΟΥΝ τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ 4 ΜΗΝΩΝ και θέματα που ΑΦΟΡΟΥΝ την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης, ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ με τη διάρκεια της απασχόλησης και τα θεματικά αντικείμενα αυτής.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (όπως επιμέρους επιμηκύνσεις συμβάσεων μερικών ημερών για κάποιους ωφελούμενους ή και καθόλου για κάποιους άλλους) ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΥΑ..ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

  • Γιατί είναι ΕΠΙΣΗΜΗ Υπουργική απάντηση και θέση, όταν στις 17-7-23 το ΙΔΙΟ το πολιτικό γραφείο στο υπουργείο του Υπουργού, ΕΠΙΣΦΡΑΓΗΣΕ τα ανωτέρω, ΟΤΑΝ οι εργαζόμενοι του ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ σε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΟΥΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΟΤΙ θα πάρουμε ΠΑΡΑΤΑΣΗ και να ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ τη ΚΥΑ (και ΦΕΚ) από ΣΤΙΓΜΗ σε ΣΤΙΓΜΗ!!!
  • Κάτι που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ και ως ΓΕΓΟΝΟΣ, από το ότι ΔΕΚΑΔΕΣ Δήμοι ανά την Ελλάδα, μας ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ως εργαζομένους ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ στην εργασία μας από ΣΤΙΓΜΗ σε ΣΤΙΓΜΗ! ΕΝΩ άλλοι μάλιστα, ΕΚΑΝΑΝ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στα Μέσα Κοινωνικής τους Δικτύωσης ότι ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ τη ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!!
  • ΕΝΩ από την άλλη η ΙΔΙΑ η ΚΕΔΕ (όπως ανέφερε κα ο Πρόεδρος της στο ΔΣ της στις 19-7-23 –υπάρχει video), για να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙ την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ αυτής της ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ για τους Δήμους λόγω τουριστικής θερινής περιόδου και εκλογών ΑΛΛΑ και για να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ του να μην δοθεί αυτή η παράταση.. ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ακόμα και η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της παράτασης ΑΥΤΗΣ, με χρήματα από τη τελευταία ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ δόση των ΚΑΠ για τους Δήμους!!!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΚΕΔΕ…ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ…Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ!!!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΠ 2/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *