in

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Για μένα το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάτι Ιερό», ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

Συνέντευξη στον Χρήστο Τσούτση


Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, η κατάσταση των αθλητικών χώρων και του λιμανιού καθώς και άλλα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου μας απασχόλησαν την Δ.Φ. και σήμερα συζητάμε για αυτά με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού, κ. Δημήτρη Καραμανίδη, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

• κ. Πρόεδρε γνωρίζετε τους αθλητικούς χώρους του Δήμου. Που βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με τα έργα αθλητισμού στην πόλη; Είστε ικανοποιημένοι ως Δημοτική Αρχή με την εξέλιξή τους;
Από την πρώτη στιγμή έκανα αυτοψία σ’ όλες τις εγκαταστάσεις του Δήμου, έχουν καταγραφεί όλα τα προβλήματα. Λόγω της covid μας «δέθηκαν» τα χέρια και δεν μπορέσαμε να κάνουμε όσα επιθυμούμε και είχαμε σχεδιάσει. Βρισκόμαστε όμως σε καλό δρόμο και θέλω σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο τον κ. Γεωργάκο που έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό που έχω κάνει για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είδαμε ότι τις προηγούμενες ημέρες στο Κολυμβητήριο, στο Δημοτικό Στάδιο «Αθανασία Τζουμελέκα» και στο ΔΑΚ , προχωράμε να συμμαζέψουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που για πολλά χρόνια είχαν μείνει στάσιμες.

Στο κολυμβητήριο έχουμε προχωρήσει σε πάρα πολλές εργασίες καθαρισμού, κόπηκαν κάποια δέντρα που δημιουργούσαν προβλήματα και από την πλευρά του τένις και από την πλευρά των γηπέδων του Μπάσκετ , έχουν γίνει βαψίματα, ο εξωτερικός χώρος και όλη η περίμετρος του Κολυμβητηρίου έχει αναδειχθεί και καθαριστεί.

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες έως το τέλος της εβδομάδας. Οι πισίνες είναι έτοιμές και το Κολυμβητήριο ήδη από τώρα μπορεί να υποδεχθεί τον κόσμο. Το θέμα με την θέρμανση θα εξεταστεί και θα λυθεί από το Σεπτέμβριο και αυτό νομίζω είναι το σωστό, καθώς θα έχουμε το ξεκίνημα εκείνη την περίοδο του «μεγάλου έργου» στο Κολυμβητήριο, το οποίο και χρηματοδοτείται έως και 500.000 ευρώ από την Γ.Γ Αθλητισμού. Το έργο αυτό θα αλλάξει τη συνολική εικόνα του Κολυμβητηρίου, είδη Υγιεινής θα αλλαχτούν και αλλαγές θα γίνουν μέσα στα ντους επίσης.

Στο Στάδιο «Αθανασία Τζουμελέκα» έχουν καθαριστεί παρά πολλά σημεία του Γηπέδου και εκεί όμως δεν θα πάμε σε μεγάλες παρεμβάσεις κτηριακά , διότι όπως γνωρίζετε έχουμε πάρει την χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ από το « Φιλόδημος», όπου με αυτά τα χρήματα θα επισκευαστεί η αίθουσα «Ντίνος Σαγανάς» και θα ολοκληρωθεί ο νέος χλοοτάπητας του Σταδίου. Θα γίνει σημαντική δουλειά στο χώρο του Γηπέδου.

Καθαρίσαμε περιμετρικά και το ΔΑΚ Πρέβεζας, από χορτάρια στην περίμετρο, ήδη λύσαμε το ζήτημα του Φωτισμού. Ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αθλητές που αγωνίζονταν στο χώρο απογευματινές και βραδινές ώρες. Δυστυχώς λόγω των απαγορεύσεων από την covid αυτό το έργο δεν έχει φανεί. Και εγώ σαν αθλητής τα προηγούμενα χρόνια το αντιμετώπιζα ως πρόβλημα, ο φωτισμός ήταν ελλιπής. Με την «Φωτομελέτη» που έγινε, έχουμε εξοικονόμηση 82 με 83%. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία που μας έκανε δωρεά τη «Φωτομελέτη» , που ουσιαστικά μέσα από εκεί έγινε το πρώτο βήμα, χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε αλλαγή στον Φωτισμό του ΔΑΚ.

 

Η απομάκρυνση του «Γερανού» από το Λιμάνι είναι ένα στοίχημα για μένα. Έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες. Δεν είναι εύκολο, δεν μπορεί να φύγει ο γερανός έτσι από μόνος του. Είχαμε γνωστοποιήσει στον ιδιοκτήτη τις προθέσεις μας. Και τις προηγούμενες ημέρες με διαβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την απομάκρυνση του. Σ’ λίγα χρόνια ο Γερανός θα αποτελούσε ναυάγιο και δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί.

 

• Πέρα της ιδιότητας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Αθλητισμού είστε και μέλος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου. Θέλω να μας πείτε την άποψη σας για την εικόνα που επικρατεί σήμερα στο λιμάνι;
Το σημείο μηδέν της πόλης όπως το ορίζω εγώ είναι η παραλία μας. Το έργο των Κρηπιδωμάτων το πήρε πάνω του ο Δήμαρχος και πραγματικά πέτυχε και το πρόσημο είναι θετικό. Το μεγάλο έργο των Κρηπιδωμάτων θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Για να δημοπρατηθεί, να βρεθεί ανάδοχος και να πραγματοποιηθεί κανονικά το έργο θα πηγαίναμε για το 2023… Επομένως κάναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Το έργο θα ξεκινήσει από 1 Οκτωβρίου ώστε να προλάβουμε το καλοκαίρι του 22’.

Η απομάκρυνση του «Γερανού» από το Λιμάνι είναι ένα στοίχημα για μένα. Έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες. Δεν είναι εύκολο, δεν μπορεί να φύγει ο γερανός έτσι από μόνος του. Είχαμε γνωστοποιήσει στον ιδιοκτήτη τις προθέσεις μας. Και τις προηγούμενες ημέρες με διαβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την απομάκρυνση του. Σ’ λίγα χρόνια ο Γερανός θα αποτελούσε ναυάγιο και δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί.

Τέλος βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και με το «Κάρα» το ναυάγιο , που και σ’ αυτή την περίπτωση το ιδιοκτησιακό ζήτημα είναι μπερδεμένο. Ίσως εδώ η κατάσταση να είναι πιο δύσκολη από το «Γερανό» αλλά θα επιδιώξω να μην γίνει «παλιοσίδερα» . Θα επιδιώξω να γίνει ένα καταδυτικό πάρκο.

 

• Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα και οι εμπειρίες από την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως Πρόεδρος του οργάνου αυτά τα δύο χρόνια και ποιο το στοίχημα για το μέλλον;
Κοιτάξτε από την εμπειρία που αποκομίζω στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον ρόλο που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος εξαρχής είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Για μένα το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάτι Ιερό.

Υπάρχει το κομμάτι της «πολιτικής» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωπικά δεν με πειράζουν οι προτάσεις μομφής στο πρόσωπο μου. Εγώ δεν μεροληπτώ για κανέναν και μιλάω ως Πρόεδρος προς όφελος των Δημοτών πάντα.

Απέναντι ακόμα και στην Παράταξη μου θα είμαι αν κάνει κάποιο λάθος.
Μου αρέσει το δίκαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *