in , ,

”Η Ελλάδα χάνει την δυνατότητα μιας συμπεριληπτικής ανάπτυξης.”

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Τσουκαλάς μιλά αποκλειστικά στον Χρήστο Τσουτση και στην ΔΦ για τις επικείμενες εκλογές, τα διακυβευματα της κάλπης των ευρωεκλογών και την επόμενη μέρα στην κοινωνία.


 

Τι κλίμα εισπράττετε κ. Τσουκαλά και τι μηνύματα λαμβάνετε από τις επισκέψεις σας στην Περιφέρεια ενόψει Ευρωεκλογών;

 

Ο κόσμος ειδικά στην Περιφέρεια αυτό που τον νοιάζει είναι ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη υποδομών –οδικών δικτύων- με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να κατασπαταλά υπαρκτές οικονομικές δυνατότητες που  έχει. Η χώρα είναι ξεχασμένη ειδικά η Περιφέρεια , ο πρωτογενής τομέας αλλά και η μεταποίηση δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της Κυβέρνησης.

Η ‘Ήπειρος κ. Τσούτση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η Ελλάδα χάνει επομένως την δυνατότητα μια συμπεριληπτικής ανάπτυξης  και οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες μεγαλώνουν.

Αναφορικά με το πολιτικό κλίμα ο κόσμος τώρα ασχολείται με τις εκλογές και υπάρχει έντονη αίσθηση –και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε- ότι η Περιφέρεια είναι ξεχασμένη λόγω και των πολιτικών της Κυβέρνησης. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε καθαρές θέσεις .

 

 

 

Η εικόνα στην οικονομία προβληματίζει. Η κοινωνία βάλλεται..

 

Η Ακρίβεια μπορεί να ήταν εισαγόμενο μέγεθος αλλά η διαχείριση της έχει την υπογραφή της Κυβέρνησης της Ν.Δ – της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο πληθωρισμό τροφίμων μετά τη Μάλτα ενώ η κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι τρίτη  στην Ευρώπη. Άραγε στην χώρα μας παράγεται πλούτος αλά αυτός διανέμεται πολύ άδικα και άνισα.  Η Κυβέρνηση έχει κάνει τον πληθωρισμό εργαλείο άσκησης πολιτικής και αναδιανομής είτε προς τα δηλειστήστηρια και τους μεγάλους ομίλους τροφίμων και ενέργειας είτε προς το κράτος αλλά και τις Τράπεζες.

Οι τράπεζες από την άλλη δεν βοηθούν την πραγματική οικονομία με δανεισμό ιδίως τις μικρές επιχειρήσεις και τους νέος επαγγελματίες και επιστήμονες.

 

Ποιος ο ρόλος της Ευρώπης ;

Η Ευρώπη πρέπει και οφείλει να παίξει ένα ρόλο «ασφάλειας» και ευημερίας ώστε να μπορέσει να είναι ελκυστική και ανταγωνιστική σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον το οποίο αλλάζει. Είναι κρίσιμο να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη ασφάλειας, να δώσουμε λύσεις στην περιβαλλοντική κρίση . Να επαναδιαπραγματευθούμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική προς όφελος βέβαια και της Ελλάδας. Εμείς παλεύουμε λοιπόν για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης που θα οδηγήσει σε μια Ελλάδα της ευημερίας . Μια Ευρώπη που ο κόσμος της εργασίας μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ο Πολιτικός χάρτης της Ευρώπης δεν είναι ενθαρρυντικός, μπορούν να προκύψουν συμμαχίες;

Η ενδυνάμωση της «κεντροαριστεράς» είναι μονόδρομος για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης. Υπάρχει όντως μία έξαρση εθνικισμών. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν επωμιστεί το βάρος της αλλαγής και της βελτίωσης των συνθηκών και χρειάζονται συγκλήσεις. Και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που μπορεί να το πετύχει αυτό.  Σίγουρα σε εσωτερικό επίπεδο με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αλλά και με κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πολλά κοινά στοιχεία αλλά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασελλάκη δεν μπορεί να εγγυηθεί μια άλλη Ευρώπη.

Θεωρούμε αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο την επόμενη ημέρα θα μπορούσε να δημιουργεί μια υγιή ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου. Δεν χρειάζονται «μικρομεγαλισμοί» και «ηγεμονισμοί». Η πολιτική αλλαγή άλλωστε είναι αναγκαία για τον τόπο μας κ. Τσούτση. Ο Τόπος έχει ανάγκη από πολιτικές υπέρ του λαού αλλά και ρηξικέλευθες τομές προς όφελος τη κοινωνικής πλειοψηφίας σε οικονομία και εργασία, των αγροτών αλλά και της νεολαίας που φαίνεται να χάνει ευκαιρίες για το μέλλον της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *