in

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Η περιοχή μας είναι ουραγός στον Τομέα των Υποδομών στην Ήπειρο.», ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ


Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μιλάει στην “ΔΦ” και στο Χρήστο Τσούτση για τον Δήμο, την πανδημία και την τοπική αυτοδιοίκηση, το έργο και το πλάνο της Επιτροπής Τουρισμού ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, τα έργα υποδομής αλλά και την επόμενη ημέρα σε Καναλάκι & Πάργα.

•  Μετά από ένα χρόνο πανδημικής κρίσης, οι Δήμοι της χώρας και συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση δίνει τη μάχη της επιβίωσης αλλά και τον αγώνα αντιμετώπισης προβλημάτων τοπικών κοινωνιών που ολοένα και αυξάνουν. Πως απαντά ο Δήμος Πάργας στις προκλήσεις της σημερινής εποχής;
Δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή για να ανταποκριθούμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Υπάρχει όμως η όρεξη, το πάθος, η διάθεση και οι ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς αψηφώντας τους κινδύνους της καθημερινότητας και αφού λάβουμε όλα τα μέτρα που συστήνονται από τους υγειονομικούς, ώστε ο Δήμος να έχει τις ελάχιστες απώλειες. Στόχος μας είναι να βγούμε απ’ αύτη την κατάσταση δυνατοί έτοιμοι για την επόμενη μέρα που είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει σύντομα.Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, όμως έχουμε χρέος όλοι μας να κάνουμε αυτό που είναι ικανό να αντιστρέψει την καθοδική πορεία .Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην καθαριότητα ,θα επιδιώξουμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας και λύσουμε χρόνια προβλήματα.

 

•  Καθώς οδεύουμε προς την τουριστική περίοδο τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να στηριχτούν τα καταλύματα και οι τουριστικές επιχειρήσεις, τι εικόνα έχετε από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή; Είστε ικανοποιημένοι ως Δήμος για την προβολή και τις δράσεις της επιτροπής Τουρισμού;
“Ανάγκη τέχνας κατεργάζεται”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα για να στηρίξουμε την οικονομία μας. Ο Δήμος ενεργοποίησε την «Τουριστική Επιτροπή» περισσότερο από ποτέ, με άλλη αντίληψη και διαφορετική αντιμετώπιση του τρόπου λειτουργίας της. Προσλάβαμε εταιρεία για τον στρατηγικό σχεδιασμό, συμμετείχαμε σε διαδικτυακές B2B συναντήσεις, ενεργοποιήσαμε τα περισσότερα μέλη ώστε να εργαστούν ανά ομάδες και παράλληλα διορίσαμε άμισθο Επιστημονικό Συνεργάτη με πλούσιο βιογραφικό και ειδίκευση σε σύγχρονες διαδικτυακές μεθόδους τουριστικού μάρκετινγκ. Ξεπεράσαμε παρωχημένα και πολυδάπανα μοντέλα προβολής και εργαζόμαστε με κάθε τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμισης και προβολής.Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες του τόπου μας.

Ο Δήμος ενεργοποίησε την «Τουριστική
Επιτροπή» περισσότερο από ποτέ,
με άλλη αντίληψη και αντιμετώπιση
του τρόπου λειτουργίας της.
Ξεπεράσαμε παρωχημένα και
πολυδάπανα μοντέλα προβολής.

 

•  Το ζήτημα των υποδομών είναι επίσης κυρίαρχο για την περιοχή.
Η Πάργα και το Καναλάκι αντιμετωπίζουν διαχρονικά θέματα. Η σύνδεση με την Εγνατία, η εικόνα της Εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, οι εσωτερικοί δρόμοι προς γεωργικές περιοχές & εκτάσεις, η αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο Φανάρι είναι ορισμένα απ’ αυτά. Που βρισκόμαστε σήμερα;
Υπάρχουν θέματα που εξαρτώνται άμεσα από το Δήμο (καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.α). Σε αυτά επεμβαίνουμε σε καθημερινή βάση και παρ’ όλες τις δυσκολίες έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανακύκλωση που την παραλάβαμε σε μηδενική βάση και με πολύ δουλειά, σήμερα είμαστε σε θέση να ανακυκλώνουμε με μεγάλη επιτυχία γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, μέταλλο, συσσωρευτές, χαρτί και πλαστικό. Υπάρχουν όμως θέματα που η αρμοδιότητά τους φεύγει από τα όρια του Δήμου και αφορούν την Περιφέρεια ή την Κυβέρνηση, όπως κύρια μπορούμε να αναφέρουμε τους οδικούς άξονες. Στο τομέα αυτό θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ιδιαίτερα η περιοχή μας, είναι ουραγός στην Ήπειρο. Μπορείτε να διαπιστώσετε με ευκολία ότι δεν έχουμε σύνδεση ούτε με την Εγνατία Οδό, άλλα και ούτε με την Ιόνια Οδό. Επίσης από κτηριακές υποδομές το Νοσοκομείο της Πρέβεζας που εξυπηρετεί το Δήμο Πάργας, βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Σχετικά με αυτά και άλλα θέματα προσπαθούμε να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο τα προβλήματα, όμως οι άμεσα υπεύθυνοι έχουν χρέος πλέον να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας.

 

•  Σχεδόν δυο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ως νέα Δημοτική Αρχή, είστε ικανοποιημένοι από την πορεία του έργου σας;
Ξέρουμε πολύ καλά τι βρήκαμε, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν, είμαστε προσγειωμένοι και πατάμε γερά μετά τον πρώτο χρόνο. Οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα και είναι σε θέση σήμερα να ανταποκρίνονται άριστα στο ρόλο τους, με ομαδικό πνεύμα και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καταφέραμε να οργανώσουμε το Δήμο σε άλλη βάση, καθώς και να υποβάλουμε και να εντάξουμε πολλές προτάσεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα («Φιλόδημος», «Αντώνης Τρίτσης» , «Πράσινο Ταμείο» κ.α) με πολλές από αυτές να είναι ήδη σε εξέλιξη.
Με το ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε, προσφέρουμε παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, που μειώνουν την γραφειοκρατία και εξυπηρετούν τον πολίτη.
Συνεχίζουμε με πολλή δουλειά γνώση και σύνεση, αλλά και με όραμα και στόχευση, ώστε να δημιουργήσουμε ένα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο όπως αξίζει και στην μακραίωνη ιστορία του αλλά και στο φυσικό του κάλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *