in

Με σκωπτική ματιά


Ας ζητήσει επιτέλους βοήθεια ο Δήμος Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων έχει εξαιρετικούς υπαλλήλους και μάλιστα αρκετοί με πολύ καλά προσόντα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα προγράμματα είναι πολύπλοκα και απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Σε άλλο σημείο της εφημερίδας θα διαβάσετε (σελ. 9) για το Πολιτιστικό Κέντρο στο ΞΕΝΙΑ Άρτας που κινδυνεύει να μην γίνει εντός της προγραμματικής περιόδου. Ο πιο σοβαρός όμως κίνδυνος είναι να απενταχθεί το έργο και να τιναχθεί στον αέρα, παρά τις προσδοκίες ότι μπορεί να συνεχίσει η χρηματοδότησή του ως έργο «γέφυρα». Αν δεν μπορεί να το υλοποιήσει το έργο ο Δήμος Αρταίων ας ζητήσει βοήθεια από την Διαχειριστική Αρχή που μέχρι στιγμής δεν έχει καμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, για την πορεία του έργου. Μπορεί κάλλιστα να ζητήσει βοήθεια από την ΜΟΔ ΑΕ που είναι η αρμόδια υπηρεσία για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Μάλιστα πρόσφατα η ΜΟΔ ΑΕ δημιούργησε υπηρεσία τεχνική που σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε αδύναμους δικαιούχους να υλοποιούν τα έργα τους, ώστε να μην χάνονται κοινοτικοί πόροι. Ως εκ τούτου το ζήτημα δεν είναι στην παρούσα φάση να γίνει αλλαγή του πλάνου που έχει εγκριθεί (σ.σ. αυτό μπορεί να γίνει σε ελάχιστα χρόνια), αλλά να μην χαθούν τα χρήματα.

 

Αιχμή
Ήταν δίκαιο γίνεται πράξη…

 

Από…σαράντα κύματα πέρασε, αλλά τελικά γίνεται πραγματικότητα. Το στρατόπεδο Παπακώστα (τμήμα) παραχωρείται στην Περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Γκόγκα. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Άρτας για την αξιοποίηση των μη επιχειρησιακά αναγκαίων ακινήτων στην Ήπειρο, δήλωσε ότι “ένα ακίνητο (τμήμα εκ του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ»), έχει παραχωρηθεί, με τον θεσμό της «επιφάνειας», για τριανταπέντε (35) έτη, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος (εδαφονομίου), στην Περιφέρεια Ηπείρου, επ’ ωφελεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας”. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα συμβόλαια παραχώρησης του εν λόγω τμήματος του στρατοπέδου, πρόκειται να υπογραφούν σύντομα. Μετά από αυτό; Θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την κατασκευή του Διοικητηρίου στην Άρτα, ένα θέμα που το πίστεψε εξ αρχής και το πάλεψε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

 

Το Κίνημα Αλλαγής σαν το μελίσσι!

 

 

Μπορεί τα ποσοστά του να μην είναι τα θηριώδη του ΠΑΣΟΚ, αλλά εξακολουθεί και παράγει πολιτική το Κίνημα Αλλαγής που θα προσπαθήσει να αυξήσει τα ποσοστά του στην Αρτα, όπου πιστεύει πως θα καταφέρει να κρατήσει την έδρα. Ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας αναπτύσσει πολύ έντονη δραστηριότητα με στόχο να διατηρήσει την πρωτιά. Ο δημοσιογράφος και γραμματέας του τομέα Εργασίας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Μέγας θέλει να κάνει την ανατροπή και δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην παρουσία του στο νομό. Αυτή την φορά στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης, ενώ ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου που ήταν υποψήφιος το 2009 θα παραμείνει στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου που διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος.

Ζωήρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Σε εκλογική τροχιά κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας που φαίνεται ότι…«ζωντάνεψε» με τη νέα του γραμματέα Αγλαϊα Νάτσια για τα καλά δείχνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που έδειχνε τα τελευταία 4-5 χρόνια στο νομό, όπου κανείς επί της ουσίας δεν προπαγάνδισε το κυβερνητικό έργο στην Άρτα. Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν, η Όλγα Γεροβασίλη δίνει πιο επιθετικό τόνο και άρχισαν οι επαφές με τους πολίτες, καθώς περιμένουν εκλογές, ενώ και αρκετές είναι οι εκδηλώσεις, όπως προ ημερών με τα εργασιακά, όπου μίλησαν η Όλγα Γεροβασίλη και η τομεάρχης Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 

Ενίσχυση των Δήμων

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση έλαβε προ ημερών το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδων (ΚΕΔΕ) σχετικά με την τροποποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων ΑμεΑ, γυναικών θυμάτων έμφυλης και οικογενειακής βίας, καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ομόφωνα υιοθέτησε την εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων και μέλους της Χρήστου Τσιρογιάννη για τροποποίηση του προγράμματος αυτού, ώστε να μπορούν και οι Δήμοι να απασχολήσουν συμπολίτες μας που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες. Αναμφίβολα είναι μια θετική εξέλιξη που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κερδίσουν και οι Δήμοι της περιοχής μας.

 

Κινητικότητα και στην ΝΟΔΕ Άρτας

Μπορεί οι εκλογές να είναι μακριά όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε τοπικό επίπεδο οι μυημένοι ετοιμάζονται δια παν ενδεχόμενο. Στα πολιτικά γραφεία των Αθηνών ακούγεται έντονα ο Σεπτέμβριος ή αρχές Οκτωβρίου και ήδη υπάρχει παρασκηνιακή κινητικότητα για το φρεσκάρισμα του ψηφοδελτίου στην Άρτα. Μια δυνατή υποψηφιότητα είναι του Ντίνου Παπαδημητρίου που ήταν από τους ελάχιστους που στήριξαν τον Κυρ.Μητσοτάκη που μπήκε τότε στην εσωκομματική κούρσα ως αουτσάιντερ και τον έχει σε εκτίμηση ο Πρωθυπουργός. Το άλλο όνομα που είναι «κλειδωμένο» είναι αυτό του Στάθη Γιαννούλη που δεν κατάφερε να εκλεγεί την προηγούμενη φορά. Σε άλλο φύλλο αναλυτικά όλα τα σενάρια για το ψηφοδέλτιο, όπου δυνατό χαρτί παραμένει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *