in ,

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπικές επιτροπές Άρτας – Πρέβεζας


Στις 29-30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η Ετήσια Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Φέτος έχει εξαιρετική σημασία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των «εταίρων» τους στην ΕΕ με τη Ρωσία.

Η Σύνοδος θα χαράξει «ένα μακροπρόθεσμο όραμα, μέσω της νέας στρατηγικής της αντίληψης, θέτοντας τη συλλογική άμυνα και το Άρθρο 5 [σ.σ. της συνθήκης της] στο επίκεντρο των ενεργειών», υπογράμμισε ο Κλάους Γιοχάνις, υποστηρίζοντας την «ενίσχυση της στάσης αποτροπής και άμυνας», προς απάντηση «στις απειλές που εγείρει η Ρωσία».

Το τι σημαίνουν όλα αυτά φάνηκε με την κυβερνητική απόφαση για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, την εμπλοκή ακόμα βαθύτερα στον πόλεμο, παραδείγματα που δείχνουν, μαζί με άλλα, την απόλυτη συστράτευση στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου και πιο αξιόπιστου στρατιώτη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή ρίχνει λάδι στη φωτιά του ανταγωνισμού με την Τουρκία, οξύνοντας παραπέρα τις πολεμικές απειλές και την εθνικιστική παράνοια από την τουρκική και την ελληνική αστική τάξη και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΝΔ, προωθεί αποφασιστικά τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που επιδιώκει να κερδίσει κομμάτι από την πίτα της λεηλασίας των λαών και των φυσικών πόρων της ευρύτερης περιοχής, να κερδίσει πόντους στον ανταγωνισμό του με το τουρκικό κεφάλαιο. Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, κράτος και κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι «έτοιμα για όλα» για να αποδείξουν πως είναι ο καλύτερος στρατιώτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και πως διαθέτουν την πολεμική ισχύ για να μπορούν να δρουν ως συνεταίρος στα επιθετικά τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, η Τουρκία, τα κράτη-μέλη ΝΑΤΟ και ΕΕ ορθώνουν νέα ματωμένα τείχη εναντίον των προσφύγων. Πρόσφυγες και μετανάστες, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η οικονομική λεηλασία των πολυεθνικών, αντιμετωπίζονται ως «εισβολείς», βρίσκουν απέναντί τους στρατό, αστυνομία, Frontex, ΝΑΤΟ, παρακρατικές συμμορίες, ρατσιστές και φασίστες.

Σήμερα είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα μαζικό και ανατρεπτικό αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα αγωνιστεί για:

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κανένα φορτίο όπλων στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου. Αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τον καταστροφικό καπιταλιστικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ουκρανίας / Ρωσίας.

  • Έξω οι βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ.

  • Να βρεθεί λύση στη διένεξη με το Ιράν, απεμπλοκή από τα συμφέροντα των ΗΠΑ, να γυρίσουν οι ναυτεργάτες στα σπίτια τους.

  • Όχι στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

  • Όχι στο αμόκ των εξοπλισμών, λεφτά για την ενέργεια, την υγεία, την παιδεία, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για εξοπλισμούς.

  • Ανατροπή της φιλοπόλεμης αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης της ΝΔ και κάθε κυβέρνησης που την υλοποιεί.

  • Κάτω ο άξονας πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ-αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ.
  • Όχι στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και δρόμους, ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, κάτω η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπικές επιτροπές Άρτας – Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *