in

“Ως εδώ με την κοροϊδία της δημοτικής αρχής για το νερό – Υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης


Πριν “αλέκτωρ λαλήσει τρεις” και παρά τις διαβεβαιώσεις μέσω facebook του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτη Ζέρβα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ενεργός στο να ενημερώνει ότι “να, τώρα έρχεται το νερό…”, η Πρέβεζα για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην υδροδότησή της, “παίζοντας με τα νεύρα” ντόπιων και επισκεπτών.

Ως εδώ με την κοροϊδία της δημοτικής αρχής για το νερό.

Ο κ. Ζέρβας όμως εσχάτως… ανακάλυψε από μόνος του, πέρα από το ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά την οποία αναγνωρίζει ο ίδιος μέσω των δικών του social media (!), ότι υπάρχει και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Πρέβεζας-Φιλιππιάδας-Άρτας κλπ. Και σε πρόσφατη ανάρτησή του επιρρίπτει ευθύνες στον Σύνδεσμο, κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες λέγοντας “πάρτε εκεί τηλέφωνο και όχι σε μένα” και ουσιαστικά ρίχνει την ευθύνη στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργο Σαριάνογλου, Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ζαλόγγου.

Μόνο που στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση και όπως έχει πει και ο Αβραάμ Λίνκολν “Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό”.
Ο κ. Ζέρβας ανήκει στην παράταξη “Δημοτική Ανατροπή” του κου Ροπόκη, η οποία συνεργάζεται με τον “Δήμο της Καρδιάς μας!” στη δημοτική αρχή του Δήμου Πρέβεζας. Τι έγινε τώρα; Ρίχνει “βέλη” στην παράταξη που συνεργάζεται; Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα;

Ο κ. Ζέρβας όπου σταθεί και όπου βρεθεί ευχαριστεί το Δήμαρχο για τη συνεργασία. Του διαφεύγει φαίνεται πως ο κ. Γεωργάκος είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου. Κατηγορεί λοιπόν και τον Δήμαρχο; Ας το πει ευθέως να τελειώνουμε.

Ο κ. Ζέρβας στις 25-11-2019 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με την ψήφο του εξέλεξε ως μέλη στο Σύνδεσμο τον κ. Σαριάνογλου, τον κ. Γεωργάκο, αλλά και τον επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργο Νίτσα. Έχει άρει την εμπιστοσύνη στα πρόσωπα αυτά;

Ο κ. Ζέρβας θα πρέπει να μάθει πως όταν κάνει πολιτική μέσω facebook θα πρέπει να δέχεται και την κριτική που του ασκείται.

Θα πρέπει επίσης να μάθει ότι ο δημότης Πρέβεζας διατηρεί ανταποδοτική σχέση με τη ΔΕΥΑΠ και με κανέναν άλλο φορέα. Εκεί πληρώνει για την ύδρευσή του και απαιτεί ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ακριβώς αναφέρει και το καταστατικό της δημοτικής επιχείρησης. Όλα τα άλλα είναι “λόγια του αέρα”.

Θα πρέπει ακόμη να γνωρίζει ότι στην πολιτική, σε περίπτωση επιτυχίας, υπάρχει και η “καθαρή θέση” της παραίτησης από ένα αξίωμα. Υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης εκτός από την προσκόλληση στην καρέκλα εξουσίας… Η διάσημη ελληνική ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο” είναι ενδεικτική.

Εκτός και αν ο κ. Ζέρβας γνωρίζει κάτι περισσότερο για …. ευθύνες του προέδρου και αντιδημάρχου Πρεβέζης κ. Σαριγιάνογλου στο ζήτημα με το νερό!!!

Αναφορικά με το Σύνδεσμο Ύδρευσης αποτελείται από 3 εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και δύο του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, ενώ υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας. Είναι ένα όργανο, που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις της εποχής για τη διαχείριση του νερού, εκτός κι αν ενισχυθεί με επιστημονικό προσωπικό και χρηματοδοτήσεις.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” μέσω του εκπροσώπου της στο Σύνδεσμο Γιώργου Νίτσα, ποτέ δεν έφερε αντιρρήσεις και έδωσε “λευκή επιταγή” στον Πρόεδρο να χειριστεί τα σοβαρά αυτά θέματα. Δεν έκανε μικροπολιτική ούτε έφερε εμπόδια. Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα ετών σχετικά με το δίκτυο.

Όλοι το αναγνωρίζουμε αυτό.

Η λύση όμως δεν είναι “μαγική”. Είναι αυτή που η “Ανάπτυξη Τώρα” έχει προτείνει εδώ και καιρό. Συγκροτημένο τριετές πλάνο διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Το νερό είναι φυσικός πόρος, ανανεώσιμος. Είναι δημόσιο αγαθό. Πρέπει να το προστατεύουμε και να το σεβόμαστε. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε καταγραφή των αποθεμάτων για τη διατήρηση της ποσοτικής και ποιοτικής κατάστασης του νερού και να προχωρήσουμε στα κατάλληλα έργα, ώστε να το χαρούμε όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα.

Νερό υπάρχει στην περιοχή μας. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά και να δουλέψουμε με πρόγραμμα και μεθοδικά.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” αυτό πρότεινε και μένει αταλάντευτη στην άποψή της. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μας αξίζει η μιζέρια που έχει επιβάλει στον τόπο αυτή η δημοτική αρχή…

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *