in ,

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ | Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης


⬛ Είναι πλέον ορατό όσο ποτέ ότι η πόλη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα και το μέλλον της.

Μια πόλη γερασμένη που πηγαίνει στον “αυτόματο” χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό.

Δυστυχώς ένα ” σύστημα “( οικονομικό-πολιτικό) το οποίο ουσιαστικά την διοικεί, βαυκαλίζεται για επιμέρους επιτυχίες( π.χ. αυξήσεις τουριστών στο Αεροδρόμιο Ακτίου) με στοιχεία τα οποία είναι παροδικά χωρίς να τους ενδιαφέρει το “μετά”, μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία. Χτίζει προσωρινές ή μόνιμες συμμαχίες ώστε να αναπαραχθεί ή να μονιμοποιηθεί στην ουσία ως “καθεστώς” για να αποκτήσει όσα το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη αδιαφορώντας για τους “πολλούς”. Όπως το είχε πει και ο αρχηγός τους , τους ενδιαφέρει “η επικοινωνία και όχι η ουσία”. Και μια “κρυφή” ατζέντα που όλως τυχαίως έρχεται κατά καιρούς στην επιφάνεια. Η συζήτηση για το μέλλον των Κάστρων – στρατοπέδων είναι ένα παράδειγμα της παραπάνω λογικής.

Ουδείς γνώριζε..

Η απλή αναλογική άσχετα αν παραβιάστηκε και “νοθεύτηκε” από τις διατάξεις Θεοδωρικάκου εμπόδισε καταστάσεις, αυτή την φορά όμως δεν θα υπάρχει.

Εύκολα κανείς διαπιστώνει λοιπόν ότι η Πρέβεζα μετατρέπεται σε πόλη εξαμήνου, χωρίς Πανεπιστημιακό Τμήμα, χωρίς μαζικούς χώρους πολιτισμού και άθλησης, χωρίς διεξόδους για τη νεολαία.

Η έλλειψη φοιτητών, τα προβλήματα της ανεργίας, η υποβάθμιση των ναυτικών σχολών, οι ελάχιστοι νέοι που γυρίζουν πίσω στον τόπο τους δυστυχώς δεν προβληματίζει πολλούς..

Η εγκατάλειψη της ενδοχώρας, της ΒΙΠΕ, η ανυπαρξία σύνδεσης της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες, η κατάρρευση των δημόσιων δομών όπως του Νοσοκομείου, η υποβάθμιση του Εμπορικού Λιμένα, η έλλειψη συνεδριακού κέντρου, μερικά μόνο από τα μόνιμα πλέον προβλήματα και όχι απλές διαπιστώσεις.

Η “μονοκαλλιέργεια” στον Τουρισμό, χωρίς στρατηγική σύνδεσης των υπηρεσιών με τον πρωτογενή τομέα, το πάθημα της πανδημίας που δεν έγινε ποτέ μάθημα, το γνωστό πρόβλημα με τις κλίνες, η προστασία του Δημόσιου χώρου που δεν υπάρχει εδώ και καιρό..

Οι ευθύνες λοιπόν λίγο-πολύ γνωστές..

Οι δικαιολογίες τελειώσανε όμως για όσους δεν βρουν κοινούς τόπους συνεννόησης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

⬛ Ο Ωρωπός πεθαίνει. Για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ήρθε το θέμα με την επιβεβλημένη απομάκρυνση του αμιάντου στο χωριό Ωρωπός του Δήμου Πρέβεζας. Για ακόμη μια φορά κόσμος πεθαίνει στο χωριό από καρκίνο του Πνεύμονα. Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθεί η πολιτεία με θεσμικό πλαίσιο για την απομάκρυνση του. Έχει αργήσει τριάντα χρόνια. Οι Δικαιολογίες τελειώσανε για τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς άρχοντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *