in ,

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ | Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης


⬛ Την άνοιξη του 2018 στο μικρό ιστορικό χωριό της Δ. Ε Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, την Κρυοπηγή Πρεβέζης- έναν τόπο μαρτυρίου λόγω του “ειδικού βάρους” που κουβαλά από τα ταραγμένα χρόνια της αντίστασης και της κατοχής- σημειώθηκε φαινόμενο έντονης κατολίσθησης με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και συμπολίτες να χάσουν την γη τους, γη που αγαπούσαν και φρόντιζαν, γη που κληρονόμησαν από τους γονείς και τους παππούδες τους. Σχεδόν 5 χρόνια μετά ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει έτσι ώστε να δώσει στους κατοίκους αυτό που δικαιούνται. Τις εκτάσεις που χάθηκαν σε κάποιο άλλο σημείο του Δήμου. Τί και αν έχει γίνει καταγραφή , τί και ο χρόνος έχει κυλίσει με τον κόσμο να χάνει τις περιουσίες του, τί και αν οι κάτοικοι έχουν ακούσει πάμπολλες υποσχέσεις… Δυστυχώς παραμένουν υποσχέσεις… Δεν είναι όμως αυτό το μόνο πρόβλημα. Το χωριό δεν έχει οδική πρόσβαση στην παλιά Εθνική καθώς ο δρόμος είχε κοπεί.. Και για αυτή την ιστορία της νέας μελέτης η οποία άγγιξε αστρονομικά ποσά εγείρονται ερωτηματικά… Δρόμος φυσικά δεν έχει γίνει και η πρόσβαση στο συγκεκριμένο χωριό του Δήμου μας γίνεται μόνο από την πλευρά της Ιεράς Μονής και του μνημείου του Ζαλόγγου μετά την Καμαρίνα και το αισθητικό δάσος στην αρχαία Κασσώπη. Αναδεικνύουμε το θέμα με την ελπίδα οι συμπολίτες μας να μην ξεχαστούν και άλλο από τους αρμόδιους. Το θέμα πρέπει να τεθεί ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

⬛ Επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρόβλημα με τις προφορικές αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας, ένα πλέον διαχρονικό ζήτημα. Όσον αφορά την ΔΕΥΑΠ η μη χωρική επέκταση του δικτύου στις Δ. Ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής δημιούργησε ένα μείζον πρόβλημα, καθώς η ΔΕΥΑΠ δεν μπορούσε να παρέμβει- μιας και δεν είχε την αρμοδιότητα-, και χρήματα δεν μπορούσαν να διατεθούν με την αιτιολογία από πλευράς Δήμου ότι απαιτούνται έργα και παρεμβάσεις. Έτσι ο Δήμος δεν έλεγχε τους εργολάβους που προφορικά τους ανέθετε τις παρεμβάσεις. Εκείνοι -είτε με συνεννόηση είτε χωρίς- κατέφευγαν δικαστικά και αξίωναν ποσά που ακόμη και σήμερα καλείται να πληρώσει ο Δήμος. Για να μην λέμε μόνο όμως για τα παλιά οι απευθείας και οι προφορικές αναθέσεις δεν έχουν σταματήσει ούτε επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μάλλον έχουν πολλαπλασιαστεί και τείνουν ακόμα και σε μεγάλα έργα να είναι ο κανόνας.

 

⬛ Έχει αποστείλει πρόταση ο κ. Γεωργάκος για το υδατοδρόμιο; Θέλει να φέρει προ τελεσμένων τις υπόλοιπες παρατάξεις για το master plan του λιμένα και ουσιαστικά να απομακρύνει το Λούνα Παρκ; Επιτέλους πότε θα τοποθετηθεί δημόσια και ξεκάθαρα για όλο τον Λιμένα και το παραλιακό μέτωπο της πόλης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *