in

Στην Άρτα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών ο Στυλιανός Κονταδάκης

editor_image

Της Σοφίας Αναγνωστάκη
• Δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΑ


Η αναθέρμανση των σχέσεων της κεντρικής εξουσίας με την κομματική βάση ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανού Κονταδάκη στην Άρτα, την περασμένη Παρασκευή, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ερωτηθείς από την «Δημοκρατική Φωνή», αν η κινητικότητα των κομματικών στελεχών προμηνύει εκλογές.

«Θεωρώ εντελώς άκαιρο και άτοπο να μιλάμε για πρόωρες εθνικές εκλογές. Πρέπει να θερίσουμε τους καρπούς τους οποίους έχουμε σπείρει», δήλωσε ο κ. Κονταδάκης, , υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσον της θητείας της και δεν έχει προλάβει να ξεδιπλώσει όλο της το έργο, άρα κάθε άλλο παρά εκλογές είναι στον άμεσο προγραμματισμό του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Επισήμανε εξάλλου, πως τα κομματικά στελέχη πρέπει να είναι δίπλα στις κομματικές οργανώσεις «ανεξαρτήτου χρόνου εκλογών».

Ωστόσο, έχουν αναγγελθεί εσωκομματικές εκλογές για το διάστημα του Οκτωβρίου και έχει ζητηθεί από όσους ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα. «Θέλουμε ανανέωση και φρεσκάδα στις κομματικές οργανώσεις, φρέσκο αίμα. Θέλουμε μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής» υποστήριξε, για να προσθέσει ότι για πρώτη φορά οι εκλογές θα γίνουν με «υβριδικό τρόπο», καθώς εκτός από τις κομματικές κάλπες που θα στηθούν σε όλη την χώρα, θα δοθεί η δυνατότητα και για ηλεκτρονική ψήφο.

Ο κ. Κονταδάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νίκο Σπύρου και μέλη της γραμματείας Οργανωτικού Άρτας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Άρτας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Αρταίων και τον Δ/ντή Αστυνομίας και συναντήθηκε με το προεδρείο της ΟΝΝΕΔ και στελέχη του κόμματος, ενώ το απόγευμα συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ. «Δεν υπάρχει το κόμμα της ΝΔ μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια. Ακούει, συνδιαλέγεται με τα στελέχη, συζητά μαζί τους, λύνει προβλήματα, ακούει τις προτάσεις, τις εισηγήσεις τους και γενικά είναι δίπλα σε κάθε κομματική οργάνωση σε κάθε κομματικό στέλεχος και κατά δεύτερον καταγράφουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, με σκοπό να μεταφερθούν στην κεντρική εξουσία, στην κεντρική διοίκηση και να δοθούν λύσεις. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, έχοντας κάνει όλη αυτή την καταγραφή, με τις βαλίτσες μας γεμάτες με επιπλέον γνώση για τα θέματα της περιοχής», τόνισε.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη
Τρία ήταν τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς στη συνάντησή του με τον κ. Κονταδάκη. Το 1ο αφορούσε στα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας, το 2ο είχε να κάνει με τα οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής και ειδικότερα τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και το 3ο στην Υγειονομική κρίση, ζητώντας να δημιουργηθούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στην Άρτα.

Στο Δημαρχείο
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης με τον δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη ήταν η οριοθέτηση της κοίτης Αράχθου και η αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας. «Ζητήσαμε να επιταχυνθούν άμεσα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της μελέτης, που υλοποιείται από την αρμόδια διεύθυνση Δ7 του Υπουργείου Υποδομών, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα γεφύρωσης στον ποταμό Άραχθο, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου και του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό είναι το όραμά μας ως περιοχή να αναπτυχθεί η πόλη μας προς το ποτάμι», δήλωσε ο Χρήστος Τσιρογιάννης, αμέσως μετά την συνάντηση. Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε επίσης, στις υποδομές που χρειάζονται για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την δημιουργία του αγροδιατροφικού πάρκου, που θα ισχυροποιήσει την Γεωπονική σχολή.

Ο κ. Κονταδάκης συμμετείχε εξάλλου, στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Άρτας της ΝΔ, συζήτησε μαζί τους οργανωτικά θέματα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών και ενημερώθηκε και για βασικά προβλήματα της περιοχής.

Σειρά ζητημάτων τέθηκαν στον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ και από τους Δημοσιογράφους στην Συνέντευξη τύπου. Μεταξύ αυτών τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία, ο πρωτογενής τομέας και η αναμενόμενη ακαρπία στη νέα παραγωγική σεζόν, το ζήτημα της ανεργίας, τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Άρτας, το μπαράζ αιτήσεων στην ΡΑΕ για εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή.

«Έχουν, από πολλούς φορείς, τεθεί κι αυτά τα θέματα, και άλλα. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να σας δώσω απάντηση για αυτά. Όμως τα κατέγραψα και χαίρομαι, που προσθέσατε κι εσείς κάποια πέραν αυτών που κατατέθηκαν. Θα μεταφερθούν και η απάντηση θα δοθεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη», τόνισε.

Οικονομία και Εμβολιασμός
Ο κ. Κονταδάκης απηύθυνε εξάλλου, προσωπική έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, γιατί όπως είπε «αυτή την στιγμή που μπαίνει η οικονομία σε μια τροχιά ανάκαμψης, θα ήταν άδικο- πολύ άσχημο να χαθεί και να πάει πίσω η οικονομία. Γιατί πέραν από το υγειονομικό θέμα, δημιουργεί και οικονομικό θέμα ο μη εμβολιασμός. Να προχωρήσουμε λοιπόν στον εμβολιασμό, να πάμε στο πολυπόθητο αυτό τοίχος της ανοσίας, όπου όλοι θέλουμε το 70% και άνω για να μπορέσει να συνεχισθεί η τροχιά αυτή της ανάκαμψης».

Για το ζήτημα της ανεργίας ανέφερε: «Η ανεργία ξέρετε, δεν μειώνεται με ένα μαγικό ραβδάκι, ούτε μειώνεται με το να πάμε να βρούμε έναν υπουργό ή βουλευτή να διορίσει έναν στο δημόσιο, πράγμα το οποίο δεν γίνεται ούτως ή άλλως, καθώς είναι κορεσμένος. Αλλά γίνεται με την ανάκαμψη της οικονομίας, με τις επενδύσεις τις ιδιωτικές οι οποίες θα γίνουν στη χώρα μας, οι οποίες θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Άρτας ανέφερε «Θεωρώ ότι είμαστε σε φάση της κάλυψης των θέσεων αυτών. Τώρα δεν ξέρω αν έχουν καλυφθεί στο 100%, δεν είμαι αρμόδιος να σας το πω, αλλά όμως το καταγράφω ως πρόβλημα και μπορώ να το μεταφέρω στο Υπουργείο Υγείας. Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς τα κενά. Ευχαριστώ για την ενημέρωση που μου κάνετε. Απλώς σας λέω γενικά ότι έχει γίνει προσπάθεια να καλυφθούν κενά πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία και ελέω της πανδημίας τώρα, ουσιαστικά έχουν γίνει πάρα πολλές χιλιάδες προσλήψεις, περίπου περί τις 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα νοσοκομεία. Τώρα δεν ξέρω εδώ πέρα σε τι ποσοστό υπάρχει η κάλυψη, αλλά αν όπως εσείς μου λέτε υπάρχει θέμα ακόμα μη πλήρους κάλυψης των θέσεων και των κενών οργανικών θέσεων να το μεταφέρω προς το υπουργείο υγείας».

Όσον αφορά την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ερωτηθείς αν πρέπει να ρωτάτε και η τοπική κοινωνία, ο κ. Κονταδάκης απάντησε «Νομίζω ότι γίνεται, υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει συνεργασία σε αυτό»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *