in

Συμμετοχή του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας στην Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Μαζικά την Πέμπτη 16 Μάρτη. Να νεκρώσουν τα γιαπιά και τα εργοτάξια της Πρέβεζας. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων στης 10.30πμ,στα ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

 Συνάδελφοι Οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές.

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τους δρόμους της χώρας στις  8 Μάρτιου, βροντοφώναξε  «ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο».

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας μετά το έγκλημά που σημειώθηκε  στα Τέμπη ανοίγουν δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους αδικοχαμένους συνάδελφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους, που είναι και δικά μας παιδιά.

Αυτή την τιμωρία, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρείες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που  στους οικοδόμους λένε ότι τα μετρά ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους «ρυθμούς» που πρέπει.

Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να την δώσει το συνάφι ειδικών επιστημόνων και νομικών, που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές και δίνουν πράσινο φως στα κοράκια των funds για  να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν με τρανές σφραγίδες ότι η  ασφάλεια και η ποιότητα των συγκοινωνιών είναι διασφαλισμένη.

Υπόλογοι για το έγκλημα, είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά οδήγησαν το σιδηρόδρομο σε αυτή την τραγική κατάσταση. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν τους ανήξερους.

Στην Ελλάδα του 2023, του «επιτελικού κράτους» και της «ψηφιακής μετάβασης», υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία-χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας που έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια κοιλάδα των Τεμπών λόγω της έντασης και της συχνότητας που έχουν αποκτήσει τα εργατικά ατυχήματα.Πρόσφατο είναι το εργοδοτικό έγκλημα στο Σταυροχώρι Καναλακίου με τον συνάδελφο μας που έπεσε από οικοδομή 12 μέτρων, χωρίς να τηρούνται κάν στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Η πείρα δείχνει ότι τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η ασφάλεια τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και εκεί που ζούμε παραμένει στα αζήτητα. Εμείς οι οικοδόμοι γνωρίζουμε και από πρώτο χέρι τι σημαίνει για την ασφάλεια των παιδιών μας  αλλά και τη δική μας. Οι ανεπαρκείς προσεισμικοί έλεγχοι, όταν στα περισσότερα σχολεία, πάνω από 70% δεν έχουν ελεγχθεί για το πόσο μπορούν να αντέξουν ένα σεισμό, ενώ τα ίδια ποσοστά ισχύουν για τα δημόσια κτίρια.Τα ίδια ισχύουν και για τα καιρικά φαινόμενα που βαφτίζονται συνεχώς ακραία, για να δικαιολογήσουν τη πλήρη απουσία μέτρων προστασίας. Δεκάδες περιοχές της Ελλάδας πνίγονται με μια πιθανή βροχή, άνθρωποι του μόχθου ξεσπιτώνονται, καταστρέφονται κτλ. Να μην ανεχτούμε άλλο να συμβεί μια νέα τραγωδία.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός ώστε να τιμωρηθεί το έγκλημά!

Κλιμακώνουμε την πάλη ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασισμένα ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα.

ΤΩΡΑ να δυναμώσει ο αγώνας για:
σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *