in

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ


Μετά την επιτυχία (για τα δεδομένα της εποχής) της απεργίας στις 10/6 (παρά τη πραξικοπηματική αναβολή της απεργίας που είχε αποφασιστεί στις 3/6) διαμορφώθηκαν οι όροι για απεργιακή κλιμάκωση τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου. Αντί για αυτό η ΓΣΕΕ (με ψήφους ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) «έστριψε δια του αρραβώνος… αποφασίζοντας στάση εργασίας!!! Από κοντά και η ΑΔΕΔΥ ( με ψήφους ΚΙΝΑΛ-ΝΔ με συμπλήρωμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ομοσπονδίες), η οποία όμως άλλαξε την απόφασή της τη τελευταία στιγμή ( Δευτέρα 14/6 το μεσημέρι ) μετά την γενική κατακραυγή…

Η ξετσιπωσιά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια. Ολοκληρώθηκε το σχέδιο τους μετά την αναβολή της απεργίας στις 3/6 στην οποία, δυστυχώς, συμφώνησαν και μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος στο «όνομα της διεύρυνσης του απεργιακού μετώπου». Μια απεργία στις 3/6 θα διαμόρφωνε ένα δεκαήμερο κοινωνικού αναβρασμού κάτι που κατάφεραν και το απέφυγαν…

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι , νέες και νέοι

Η διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος είναι ιστορική. Εξυπηρετεί τη σύγχρονη τάση και ανάγκη του καπιταλισμού για ξεπέρασμα της κρίσης του και αύξησης της κερδοφορίας του με κάθε τρόπο και μέσο.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ότι κερδηθεί από δω και πέρα θα κερδηθεί με αταλάντευτο αγώνα με κλαδική οργάνωση των συνδικάτων από τα κάτω σε πανελλαδικό – τοπικό επίπεδο και σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Να δώσουμε τη μάχη με όσες δυνάμεις έχουμε για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 16/6 που έχει προκηρυχθεί από μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα

Όλοι όσοι στηρίζουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, την πολιτική της ΕΕ, τους βασικούς άξονες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα προκειμένου να πλασαριστούν σε νέες κυβερνητικές διαχειρίσεις. Δε τσιμπάμε…

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο με ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες σε πλήρη ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ- κεφαλαίου και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορούμε να πάρουμε πίσω τον χρόνο, τον πλούτο και την ζωή που μας κλέβουν!

· Μείωση του χρόνου εργασίας. 5ήμερο-30ωρο-6ωρο σταθερό. Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας. Να ακυρωθούν οι νόμοι για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

· Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στη ζωή λάστιχο!. Μόνιμη και σταθερή και με ασφάλιση δουλειά για όλους.

· Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του κατώτερου μισθού για μία αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

· Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τα σωματεία. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

· Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας.

· Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους.

· Πλήρης προστασία των εργαζομένων από την παρενόχληση και τη βία στους εργασιακούς χώρους.

· Άδειες επιμέλειας και φροντίδας των παιδιών και για τους δύο γονείς με πλήρεις αποδοχές.

Ας μην θριαμβολογούν. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *