Αν και η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, στην τελευταία συνεδρίαση της, γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του Φακέλου Μ.Π.Ε. για το έργο κατασκευής «Αιολικού σταθμού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 40MW και τα συνοδά του έργα (Οδοποιία – Διασύνδεση) στη θέση «Κρανιά», των Δ.Ε Πάργας & Μαργαριτίου των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας των Π.Ε Πρεβέζης & Θεσπρωτίας, τελικώς έπειτα από έγκριση Πολιτισμού και Αθλητισμού των Μελέετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την παρακάτω επένδυση φαίνεται ότι θα προχωρήσει. Το θέμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα απασχολήσει και τα Δημοτικά Συμβούλια Πάργας και Ηγουμενίτσας.
Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 33MW και σύνοδα έργα αυτού (Οδοποιία – Διασύνδεση) στη θέση «Τρυγώνα», της Δ.Ε Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου από την εταιρεία GR ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑ 1 Ε.Ε».
Πρόκειται για δύο μεγάλα αιολικά πάρκα, που εκτείνονται στα όρια του Νομού Πρέβεζας. Το μετοχικό σχήμα που αποτελεί την εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑ, αποτελείται από δύο εταιρείες που έχουν πρόεδρό τους, τον CEO της Motor Oil Renewable Energy και έδρα των εταιρειών είναι οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Βαρδινογιάννη στο Μαρούσι.
Ο Αντιπεριφερειάρχες και Πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Γοργόλης, αιτιολογώντας την αρνητική εισήγησή του, τόνισε ότι ένα τμήμα της επένδυσης βρίσκεται εντός καταφυγίου άγριας ζωής.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρνητική στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά με δεδομένο ότι έχουν αδειοδοτηθεί σωρεία έργων από τη ΡΑΕ, θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος των φακέλων που θα κατατίθενται προς γνωμοδότησης με στόχο να διαφυλαχθεί η βιοποικιλότητα στην Ήπειρο.
Για τις ΣΜΠΕ των Τομεακών Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 2021 – 2025 και του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γοργόλης ανέφερε ότι υπάρχει αρμοδιότητα της Επιτροπής για τα θέματα αυτά, τονίζοντας ότι η συζήτηση στην Επιτροπή δεν αποκλείει τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Κάθετα αντίθετη είναι και η αντιπολίτευση μπρος το ενδεχόμενο να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Χαρακτηριστική η δήλωση και η ψήφος εκ μέρους του «Κοινού των Ηπειρωτών» και του κ. Κορωναίου- Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος και αντιπροέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου. Ο άναρχος σχεδιασμός εκ μέρους της ΡΑΕ σε συνδυασμό με το κέρδος που προτίθεται να βγάλουν οι εταιρίες ενέργειας συνδυάζουν ένα μείγμα αρκετά «εκρηκτικό» και φαίνεται ότι η κατάσταση θα εξακολουθήσει να δυσκολεύει για όλη την Ήπειρο καθώς χωρικός σχεδιασμός δεν υπάρχει για τις ΑΠΕ και οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ευθύνη βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου- η Κυβέρνηση και εδώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως η Περιφερειακή Αρχή( ανήκει στον ίδιο πολιτικό φορέα) θα πιέσει προς μια κατεύθυνση και όπως τονίζουν αυτοδιοικητικοί κύκλοι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η παρούσαν συνθήκη.