in , ,

Το ελληνικό Woodstock στο Άκτιο


Κάποτε, στην Πρέβεζα, ζούσε και δρούσε ο καλλιτέχνης Τάκης Γενιάς, εικαστικός και μουσικός. Πνεύμα ανήσυχο και πολύ μπροστά για την εποχή του, διοργάνωσε πολλά υπέροχα δρώμενα για τη μικρή αυτή πόλη, που κάποια από αυτά θεσπίστηκαν και παρέμειναν ως και σήμερα.

Ο Τάκης Γενιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ποιοτικό πολιτισμό αυτού του τόπου, κι όπως λένε στην Πρέβεζα «όσο υπάρχει Πρέβεζα, θα υπάρχει και Γενιάς».

Το 1984, διοργάνωσε το ελληνικό Woodstock, όπως έμεινε στην εποχή γνωστό. Ένα διήμερο φεστιβάλ στο Άκτιο (απέχει μόλις 725 μέτρα από την Πρέβεζα, και περίπου 15 χιλιόμετρα από την Βόνιτσα), μιας και μόνιμο αίτημά του ήταν να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από εκεί. Κάλεσε μεγάλα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής εκείνης της εποχής, κι εκτός από αυτούς που αναφέρει η αφίσα ήρθαν κι άλλοι!

Στη σελίδα AKTIO ’84 I Was There Too, της οποίας διαχειριστής ήταν ο Δημήτρης Γενιάς, δίνει κάποιες λεπτομέρειες για το διήμερο φεστιβάλ, κι ενώ σχεδίαζε να κάνει μια συναυλία ακόμη με τίτλο “το τελευταίο μας πάρτι” δυστυχώς λίγους μήνες μετά κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

 

*Ευχαριστούμε θερμά τη Δώρα Κ.Ντίκου για τις πληροφορίες/φωτογραφίες της σελίδας.

Υ.Γ.1 Σιδηρόπουλος – Δεληγιαννίδης – Παπάζογλου, δεν πήραν αμοιβή για τη συμμέτοχή τους όπως αναφέρεται στη σελίδα.

Υ.Γ.2 Στη σελίδα μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες όπως και περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το φεστιβάλ αλλά και την ελληνική ροκ σκηνή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *