in

«Εξασφαλίζουμε το σήμερα, Οραματιζόμαστε και Προγραμματίζουμε το αύριο» | Ανακοίνωση ίδρυσης της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» (Βόρεια) Τζουμέρκα – Καστανοχώρια


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ανακοινώνουμε τη συγκρότηση μιας νέας παράταξης, η οποία αποτελεί τη συνάντηση ανθρώπων από τα Βόρεια Τζουμέρκα, τα Κατσανοχώρια και τα Βλαχοχώρια της Νότιας Πίνδου.

Όραμά μας ένας Δήμος, ο οποίος θα αποτελεί πρότυπο ορεινού αυτοδιοικητικού οργανισμού και ταυτόχρονα έναν τόπο βιώσιμο και αναπτυσσόμενο, που θα μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και εξωστρέφεια.

Το όνομα της παράταξης είναι «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», θέλοντας να σηματοδοτήσει τη στόχευσή της οι δημότες να είναι συμμέτοχοι στα κοινά.

Ο τόπος μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις προδιαγραφές, που θα μπορούσαν να τον καταστήσουν πρότυπο ήπιας τοπικής ανάπτυξης και έναν τόπο ελκυστικό για εγκατάσταση, οικονομική δραστηριότητα, αλλά και κορυφαίο προορισμό επισκεπτών πανελλαδικής και γιατί όχι, παγκόσμιας κλίμακας, καθώς αποτελεί μία γεωφυσική οντότητα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία μοναδικότητας.

Στόχος μας δεν είναι να αρκεστούμε σε μία απλή διαχείριση της δημοτικής διοίκησης χωρίς καμία προοπτική. Βλέπουμε μπροστά. Αξιοποιούμε την ιστορική ευκαιρία. Ανοίγουμε νέα σελίδα. Προχωράμε με σιγουριά στο μέλλον.

Αποφάσισα να αναλάβω το βάρος αυτής της προσπάθειας ως επικεφαλής της νέας παράταξης, συναισθανόμενος την ευθύνη, αλλά έχοντας ταυτόχρονα τη δύναμη της γνώσης και μια πολύτιμη εμπειρία.

Δε χρειάζεται να συστηθώ στους κατοίκους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Με ξέρουν και τους ξέρω. Τους συναντώ καθημερινά, ακούω τις αγωνίες τους, μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

Δεν μπαίνω στην εκλογική μάχη για να συγκρουστώ με πρόσωπα. Ο Δήμος είναι πεδίο προσφοράς. Και η διάθεση για προσφορά αποτελεί και το βασικό μας κριτήριο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας, μαζί φυσικά με τα κριτήρια της ικανότητας και της διοικητικής επάρκειας.

Χαράσσουμε αναπτυξιακό σχεδιασμό με την ορεινότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας. Ιεραρχούμε ως θεμελιώδη προτεραιότητα την πολυεπίπεδη και δραστική στήριξη των μόνιμων κατοίκων.

Στο επόμενο διάστημα και μέσα από τις ομάδες δράσεις που έχουν δημιουργηθεί για όλους τους τομείς θα παρουσιάζονται τμηματικά οι συγκεκριμένες προτάσεις και τα ρεαλιστικά μέσα, που διασφαλίζουν την υλοποίηση των ανωτέρω αξόνων.

Εν κατακλείδι, στοχεύουμε, όλοι μαζί, να καταστήσουμε τον Δήμο μας έναν σύγχρονο ορεινό ευρωπαϊκό Δήμο και να δώσουμε στον τόπο μας την αυθεντικότητα, την αρχοντιά και την αίγλη των παλαιότερων γενιών.

«Εξασφαλίζουμε το σήμερα, Οραματιζόμαστε και Προγραμματίζουμε το αύριο»

O Νίκος Βαΐτσης

Ο Νίκος Βαΐτσης γεννήθηκε το 1982 στα Πράμαντα Ιωαννίνων. Τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Πράμαντα, όπου συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα με τη σύζυγό του Ευαγγελία Λιόντου και τα τρία του παιδιά. Ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα ως ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Η ενασχόλησή του με τον χώρο της αυτοδιοίκησης ξεκίνησε το 2011, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» και ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές του ανέθεσε καθήκοντα αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τη Δημοτική Ενότητα Πραμάντων.

Επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2014 και διετέλεσε αντιδήμαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας, αρχικά έχοντας την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και της Δ.Ε. Πραμάντων και στη συνέχεια ανέλαβε επιπλέον και το σύνολο των αρμοδιοτήτων της καθαριότητας, του πρασίνου και της καθημερινότητας.

Η τρίτη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ξεκίνησε το 2020, μετά την επανεκλογή της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος», με τον Ν. Βαΐτση να συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του αντιδημάρχου, έχοντας την εποπτεία του Τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος.

Επίσης, από το 2014 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, έχοντας την ευθύνη για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αναδείχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *