in

“Η ΔΕΥΑΠ αναλαμβάνει την χωρική επέκταση του Δικτύου μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ”


Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Ανατροπή Φώτης Ζέρβας μιλά στην ”ΔΦ” και τον Χρήστο Τσούτση για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, τα έργα υποδομής , το υπάρχον δίκτυο αλλά και την επομένη ημέρα.

•  Έχει αποφασιστεί η χωρική επέκταση του δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης στις Δημοτικές Ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου . Που βρισκόμαστε σήμερα; Μπορεί η επιχείρηση της ΔΕΥΑΠ με το υπάρχον προσωπικό να καλύψει τις νέες ανάγκες; Θα υπάρξουν αλλαγές στις τιμές;
Την ανάλυση στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκανε ο κ. Δαρδαμάνης. Η επέκταση θα γίνει, αφού τελειώσει και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Λύθηκαν και κάποια νομικά ζητήματα που είχαμε. Εμείς αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μόλις δημοσιευτεί η απόφαση στο Φύλλο της Κυβερνήσεως. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα. Έπρεπε να είχαμε τελειώσει από 31 Δεκεμβρίου του 2018, αυτό δεν έγινε και σήμερα δεν έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρχαν τότε. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε βήμα- βήμα. Έχουμε ιεραρχήσει όλα τα ζητήματα. Βοηθάμε όλες τις Κοινότητες που μας ζητούν παρεμβάσεις. Είναι δεδομένο ότι λόγω των μνημονίων δεν έχουμε προσλήψεις στην ΔΕΥΑΠ, άλλωστε το θέμα της στελέχωσης είναι το πρώτο που θέτει και η ΕΔΕΥΑ στο Υπουργείο κεντρικά. Υπάρχει αναγκαιότητα για προσωπικό. Και διοικητικό προσωπικό και εργάτες. Κοιτάμε μέσω προγραμμάτων να καλύψουμε θέσεις, τα «οκτάμηνα» μας βοήθησαν και έτσι βάλαμε σε μια σειρά και τον Βιολογικό. Αυτή την στιγμή είμαστε συν 15 άτομα. Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ πληρώνονται με ιδία έσοδα, δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι συνταξιοδοτήσεις που έρχονται είναι αρκετές. Με την επέκταση ο όγκος εργασιών θα μεγαλώσει. Θεωρείστε δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι την αρχή της επέκτασης του Δικτύου δεν θα υπάρχουν αυξήσεις στα τιμολόγια, ίσως να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις όσο αφορά τις κλίμακες κατανάλωσης. Θα έχουμε μια μέριμνα να μειώσουμε όσο δυνατόν περισσότερο τις παράνομες παροχές.

•  Παρατηρούνται πολλά προβλήματα στο υπάρχον δίκτυο με «σπασίματα» κυρίως εντός του ιστού της Πρέβεζας. Πως μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα;
Εμείς εκτελούμε ότι βρήκαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, υπάρχει μια συνέπεια και μια συνέχεια. Παράλληλα προχωράμε και τον δικό μας σχεδιασμό. Το ένα το έργο στην Παργινόσκαλα και στην Κυανή Ακτή έχει ολοκληρωθεί, είδατε υπογράψαμε το έργο της Β’ Φάσης που είναι κομβικό για τις περιοχές του Νεοχωρίου- του Πνευματικού Φάρου και της ευρύτερης περιοχής. Αυτά που γίνονται λοιπόν θα βοηθήσουν αισθητά, όπως και το πρόγραμμα τηλεμετρίας με τα ψηφιακά ρολόγια. Θα αλλάξει η εικόνα της πόλης. Εγκρίθηκε η μελέτη των 600.000 για την αλλαγή του δικτύου στο Μύτικα, στη Νικόπολη, τα Φλάμπουρα και το Μιχαλίτσι. Θα δώσει πνοή στα χωριά αυτά αυτό το έργο. Θεωρούμε ότι προχωρήσαμε γρήγορα. Και επίσης προχωράμε στην αλλαγή του στόλου μετά από είκοσι χρόνια με την βοήθεια της Περιφέρειας και προσωπικά του κ. Καχριμάνη. Αλλαγές θα γίνουν και στα αντλιοστάσια τα οποία βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση.

•  Σε τι φάση βρισκόμαστε σήμερα με τον κεντρικό αγωγό στις πηγές Αγίου Γεωργίου;
Τα προβλήματα υπάρχουν. Υπήρχε και μια διακοπή τις προηγούμενες ημέρες, είναι κάποιες εργασίες που κάνει ο Σύνδεσμος . Ήμαστε σε μια συνεργασία με τον σύνδεσμο, άλλωστε χουμε την τύχη να έχουμε Πρόεδρο τον κ. Σαριγιάνογλου τον Αντιδήμαρχο μας στο Ζάλλογο. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν γίνει κινήσεις, αλλά πρέπει και εμείς να μαζέψουμε τα δικά μας ζητήματα. Οι ποσότητες νερού στις πηγές είναι συγκεκριμένες. Πρέπει και οι Δημότες να καταλάβουν ότι έχουμε θέματα εδώ που χρειάζονται την συμβολή τους. Πρέπει να βοηθήσουμε τόσο τους επισκέπτες που έρχονται το καλοκαίρι όσο και τους μόνιμους κατοίκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *