in

Κάλεσμα Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα


Θεωρούμε καθοριστικό παράγοντα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας την πάλη των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό δίνουμε βαρύτητα στην ενεργή συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Αγωνιζόμαστε για έναν συνολικά διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της ζωής μας. Έναν τρόπο που μέσω της συλλογικής δράσης θα αντιπαραθέτει στον πολιτικό λόγο «των δημοσιονομικών ελλειμμάτων», του χρέους, της ορθολογικής διαχείρισης στο πλαίσιο του δήθεν εφικτού, τη θαρρετή διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, τη λαϊκή απαιτητικότητα να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα – κι όχι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον – οι ανάγκες μας, οι ανάγκες για δουλειά, στέγη, θέρμανση, παιδεία, πολιτισμό, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, της ελεύθερης πρόσβασης στους δημόσιους χώρους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με την παρουσία µας στο δημοτικό συμβούλιο εναντιωθήκαμε σε αντιλαϊκά μέτρα, πράξεις και αποφάσεις της δημοτικής εξουσίας και στις συνέπειές τους, καταφέρνοντας σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερήσεις, μερικές ή ολικές ακυρώσεις των σχεδιασμών τους.

Υπερασπιστήκαμε διεκδικήσεις µε κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το «εφικτό» και τα περιθώρια του συστήματος, όπως το δικαίωμα για µόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες.

Αναδείξαμε θέματα για την ανεπάρκεια σχολείων, υποδομών, δημόσιων χώρων, το ζήτημα του οδοφωτισμού και της καθαριότητας, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων συμβασιούχων και µόνιµων εργαζόμενων του δήμου

Διεκδικήσαμε δραστική μείωση δημοτικών τελών για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

∆εν συμβιβαστήκαμε µε την αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπόθεση όλων να δυναμώσει η φωνή της Αριστερής Παρέμβασης!

Χρειάζεται όλοι και όλες να συμβάλλουμε να δυναμώσει η φωνή και η αντίληψη της «Αριστερής Παρέμβασης» μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στη γειτονιά και στον κάθε χώρο, ώστε πιο αποτελεσματικά:

  • Να μπορέσουμε να διεκδικούμε, να απαιτούμε και να επιβάλλουμε λύσεις.

  • Να εμποδίζουμε την άσκηση αντιλαϊκών πολιτικών.

  • Να αποκαλύπτουμε τους σχεδιασμούς και τις διαπλοκές του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

  • Να δυναμώσει µμέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο η φωνή των διεκδικήσεων των κατοίκων, να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα και οι αγωνίες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Να δυναμώσουν οι συλλογικότητες του κινήματος, το ρεύμα αντίστασης, ρήξης και ανατροπής.

Η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» είναι ένα δημοτικό σχήμα αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ένα δημοτικό σχήμα εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων, ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη μόρφωση, την ψυχαγωγία. Η ίδια μας η λειτουργία βασίζεται στην γενική μας συνέλευση και στην άμεση δημοκρατία. Με συλλογικό τρόπο παίρνουμε τις αποφάσεις μας συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις.

Αξιοποιούμε την συμμετοχή όλων μακριά από την λογική της ανάθεσης.

Καλούμε τα μέλη της παράταξης μας να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στη Στοά Σάρκα (Β’ όροφος – αίθουσα Περιφέρειας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *