in

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» [του Γιώργου Χ. Θεοδόση]

Φοροτεχνικός – Λογιστής
Πρόεδρος ΕΦΕΕ Άρτας – Φιλιππιάδας


Μετά από συνεχόμενες παρεμβάσεις, τουλάχιστον πέντε χρόνων, της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας-Φιλιππιάδας, τόσο στην ΑΑΔΕ όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, υλοποιείται και ισχύει από 28/10/2021 η δίκαιη απαίτηση των κατοίκων Αγνάντων και Κτιστάδων καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα χωριά αυτά, να ανήκουν στη Δ Ο Υ Άρτας και όχι στη Δ Ο Υ Ιωαννίνων. Ήταν από τις μοναδικές περιπτώσεις στην Ελλάδα που περιοχές από άλλο Νομό υπάγονταν σε Δ Ο Υ άλλου Νομού, μια ιδιαιτερότητα για τα δύο αυτά χωριά της Άρτας που πλέον διορθώνεται. «Kάλλιο αργά παρά ποτέ» και μπράβο που έγινε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Ένωσή μας και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου ανέκαθεν, εκτός από τα συνδικαλιστικά μας προβλήματα προσπαθούμε να αφουγκραζόμαστε και να παρεμβαίνουμε σε δίκαια αιτήματα κατοίκων και φορέων του Νομού.

Ας ελπίσουμε να αποκατασταθούν και άλλες αδικίες για το Νομό Άρτας και να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες απαιτήσεις μας. Μία από αυτές που ταλανίζει και ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, είναι και η επαναφορά της ΔΟΥ Άρτας και η λειτουργία της σε πλήρη μορφή από την Πρέβεζα, το οποίο διεκδικούμε από την πρώτη ημέρα της μεταφοράς της.

Για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωναιού COVID-19 που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στα οποία αναφερθήκαμε πριν καν ψηφιστούν και δικαιώθηκε η άποψη μας ότι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να μετατραπούν σε χωροφύλακες και μάλιστα διατυπώθηκε από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά κυρίως της εστίασης. Η κατάσταση στην Υγεία είναι τραγική και αναμενόμενο είναι αντίστοιχα το πρόβλημα να μεταφερθεί και στην Οικονομία. Πρέπει άμεσα να υπάρξει πολιτική σύμπραξη και την όλη αυτή κατάσταση θα πρέπει άμεσα να την αναλάβουν οι ειδικοί κυρίως στην Υγεία και μετά σίγουρα στην Οικονομία.

Το μοντέλο πειθαρχίας με αυταρχικά μέτρα και εξοντωτικά πρόστιμα δεν έχει αποφέρει αποτέλεσμα παγκοσμίως, απεναντίας φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα πρέπει οι επιχειρήσεις με ιδιαίτερη προσοχή να έχουν υπόψη τους τα παρακάτω.

Στους περισσότερους χώρους, η είσοδος γίνεται:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης,  ή
[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test),
Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύναται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης για τους εργαζομένους της επιχείρησης διενεργείται υποχρεωτικά δύο (2) φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο (2) διαγνωστικών ελέγχων νόσησης τουλάχιστον δύο (2) ημερών, άλλως σαράντα οκτώ (48) ωρών. Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι καλούνται να παραστούν εκτάκτως στον χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.

Στα καλά της Εβδομάδας έχουμε το Πράσινο φως από την Κομισιόν στην παράταση του προγράμματος Γέφυρα. Η Επιτροπή εγκρίνει την τροποποίηση του ελληνικού καθεστώτος ενισχύσεων με στόχο την προστασία των βασικών κατοικιών ευάλωτων δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού.

Άνοιξε από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί  μέχρι 31.12.2021 η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση αδήλωτων επιφανειών ακινήτων χωρίς αναδρομικά 13 ετών, όπως ισχύει σήμερα, αλλά μόνο από 1.1.2020 και μετά, χωρίς κανένα πρόστιμο και σε αυτόματες δόσεις 24 μηνών!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πλατφόρμα άνοιξε αυτή τη φορά μόνον για αδήλωτα τετραγωνικά, και όχι και για δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων!!!

Τέλος να αναφέρουμε ότι κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού στις 11 Νοεμβρίου για τον υπολογισμό της 5ης δόσης στο επίδομα παιδιού.

Πάλι ακούω εκφράσεις Lockdown και Click Away και ανησυχώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *