in , ,

Να γίνουμε ενοχλητικοί για το Διευθυντήριο της Ε.Ε. και τους εγχώριους ολιγάρχες

Μιχελάκου Καλλιόπη(Πόπη) Παιδοψυχίατρος Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια


Συμμετέχω σε αυτές τις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο ενωτική πρωτοβουλία  ΜέΡΑ 25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε μιά πολύ δύσκολη συγκυρία,  γιατί απλά δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μένουμε αμέτοχοι.

Χρειάζεται να πάρουμε θέση, παρά τις  διαψεύσεις και ματαιώσεις  μας, από το πολιτικό σύστημα και την αριστερά, που είναι απολύτως κατανοητές, από τη μιά,  αλλά  δυστυχώς από την άλλη μια στάση παραίτησης και αποχής, επιτρέπει στις συστημικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ  να καθορίζουν τις ζωές μας και να καταπατούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα  δικαιώματα μας.

Να πάρουμε θέση και να στηρίξουμε τους κοινωνικούς αγώνες για αξιοπρεπή εργασία, για καθολικά δημόσια υγεία, για δημόσια παιδεία, για βιώσιμο περιβάλλον, για ελευθερία χωρίς φράκτες, περιορισμούς και καταστολή στις ζωές όλων των ανθρώπων,  για την ειρήνη ενάντια στους πολέμους που βιώνουμε (στηνΟυκρανία και την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα) και αυτούς που σχεδιάζουν για το προσεχές μέλλον, με τη μιλιταριστική κουλτούρα που εμπεδώνεται στην Ε.Ε και την συνεχή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

Συμμετέχω γιατί χρειάζεται να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το καθολικό δικαίωμα των ανθρώπων στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας,  που το αφήνουν να καταρρεύσει για να το ιδιωτικοποιήσουν.

Γιατί χρειάζεται να υπερασπιστούμε τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας, τις ήδη υποστελεχωμένες και  λιγοστές, σε μια περίοδο μάλιστα που μετά από παρατεταμένες κρίσεις και ιδιαίτερα με την πανδημία και την αύξηση των ψυχικών διαταραχών, οι άνθρωποι τις έχουν περισότερο ανάγκη.

Τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας, που τις οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου.

Για να μην προχωρήσουν οι εξορύξεις ούτε στην Ήπειρο  ούτε στο Ιόνιο ούτε πουθενά,  μέχρι  να νικήσει το αντιεξορυκτικό κίνημα και η ζωή, τις πετρελαικές εταιρείες, που έχουν τεμαχίσει την χώρα και την ¨Ηπειρο με το Ιόνιο, σε οικόπεδα, έτοιμες να καταστρέψουν  τα μοναδικά οικοσυστήματα της περιοχής μας ,την ίδια την υγεία μας.

Συμμετέχω, για να στηρίξω αυτή την πρωτοβουλία, που είναι  ενωτική, οικολογική, ριζοσπαστική και κοινωνικά αναγκαία! Γιατί κομίζει ένα  ελπιδοφόρο, ένα δημιουργικό μήνυμα, μετά από την εκτεταμένη κοινωνική ματαίωση και παραίτηση που έφερε η συνθηκολόγηση της κυβερνώσας αριστεράς και η εφαρμογή του νομικού μνημονιακού πλέγματος, σε κάθε πτυχή της κοινωνίας. Μνημονιακού πλέγματος που είναι παρόν, με τους εκατοντάδες νόμους και τις χιλιάδες διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις και καθορίζει τις ζωές των λαϊκών τάξεων, όσο και αν χωρίς αιδώ διαγκωνίζονται, πολλοί για την “έξοδο από τα μνημόνια”!

Με την προσδοκία πολλών αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, ο κοινός πολιτικός τόπος που δημιουργείται, να παραμείνει και να διευρυνθεί.

Να γίνει ένας χώρος υποδοχής των πολύμορφων  αντιστάσεων, ένας χώρος διαλόγου, σεβασμού και σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, κοινωνικά χρήσιμος!

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουμε, πολιτικοί φορείς από διαφορετικούς χώρους και ανένταχτοι, κοινωνικά ενεργοί, αριστεροί, που δεν εφάρμοσαν πολιτικές ασυμβίβαστες με την αριστερά, που παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, όταν μπήκε το δίλημμα της επιλογής, που δεσμευόμαστε, για την ενναλαγή του ευρωβουλευτή ή της ευρωβουλεύτριας που θα εκλεγεί με το ψηφοδέλτιό μας μα τη συμπλήρωση είκοσι μηνών θητείας!

Γιατί η εκλογή μας δεν συνιστά ευκαιρία επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά δυνάμωμα της φωνής  των πρωτοβουλιών και των διεκδικήσεων.

Των ενοχλητικών κοινωνικών αντιστάσεων, για το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους εγχώριους ολιγάρχες!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *