in

Ο Αγνώμων Υφυπουργός [του Γιώργου Θεοδόση]

Φοροτεχνικός – Λογιστής
Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας-Φιλιππιάδας
Μέλος του ΔΣ της Πανελληνίας  Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών ΠΟΦΕΕ


Στο σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας είχα γράψει ότι ως κλάδος «τα έχουμε δει όλα» μέχρι σήμερα. Τι ήθελα και το έγραφα και να που εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης ο κύριος Τσακίρης.

Δεν ξέρω αν βρισκόταν σε «Τσακίρ κέφι», αλλά σε δημοσιογραφική εκπομπή δήλωσε, ότι θα πρέπει να απολυθούν οι λογιστές από τις επιχειρήσεις γιατί αυτοί φταίνε που κάποιες δεν πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή. Μετά τα χειροκροτήματα ήρθαν τα χαστούκια. Πυροδότησε το κλίμα δημιουργώντας αναβρασμό σε μια επαγγελματική τάξη που έβαλε και βάζει πλάτη μέσα στην πανδημία.

Μπράβο στον Υπουργό που αυτός τα σχεδίασε όλα τέλεια και εμείς τα κάναμε λάθος. Θα ήθελα απλά να του υπενθυμίσω ότι επιστρεπτέα προκαταβολή πήραν 605.586 επιχειρήσεις και τα χρήματα που δόθηκαν για τους 7 κύκλους άγγιξαν τα 8.3 δις ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν συνολικά 8.850 δις. Μπορεί να μας πει ο υφυπουργός όλες αυτές τις επιστρεπτέες ποιος τις διεκπεραίωσε; Μήπως οι υπάλληλοι του υπουργείου του;

Πρέπει να απολυθούμε, επειδή κάναμε λέει λάθη. Μα, ακόμη κι ανθρώπινο λάθος να έγινε από κάποιους συναδέλφους, του Υφυπουργού δεν του πέφτει λόγος. Αν ο υφυπουργός ήθελε να βοηθήσει της επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχει σκεφτεί τη διαδικασία εκείνη, ώστε να μην απορρίπτονται αιτήσεις για μικροπράγματα ή για ανούσιες ελλείψεις. Βέβαια, για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρήματα που έλαβαν οι επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, οφείλεται στη δουλειά των λογιστών, ο λαλίστατος κος Υφυπουργός δεν είπε λέξη.

Μίλησε απαξιωτικά για τον επαγγελματία λογιστή που στάθηκε δίπλα στον επιχειρηματία, αλλά και στον εργαζόμενο εν μέσω πανδημίας. Στον λογιστή που δούλευε ακόμη και στις αργίες για να τα βγάλει πέρα και για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες, στερώντας απ΄ τον εαυτό του και από την οικογένειά του λίγες στιγμές χαλάρωσης. Μας κατηγορούν εκείνοι που ευθύνονται για τα περισσότερα λάθη και παραλείψεις, αυτοί που έκαναν το απλό πολύ δύσκολο. Λες κι εκείνοι δεν έκαναν λάθη.

Θα πρέπει λοιπόν ο Πρωθυπουργός να μας πει αν αποδέχεται και συμφωνεί με τις απόψεις του Υφυπουργού της Κυβέρνησης. Μια προσχηματική συγνώμη δεν είναι αρκετή για το κύρος του επαγγελματία φοροτεχνικού αλλά και της ίδιας της Κυβέρνησης. Εκτός αν για τη πολιτική είσπραξης ή απένταξης από την επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων προσπαθούν να τη ρίξουν αλλού. Η σκοπιμότητα των δηλώσεων θα φανεί σύντομα. Ειδάλλως «ουδείς αναντικατάστατος» πόσο περισσότερο ο κύριος Τσακίρης.

Σε ένδειξη συμπαράστασης αλλά και έντονης δυσφορίας για όλους τους συναδέλφους Φοροτεχνικούς – Συναδέλφους πανελλαδικά δεν θα αναφερθώ σε ζητήματα που απασχολούν τους φίλους αναγνώστες. Με αυτό τον τρόπο ως Πρόεδρος της Ένωσης Άρτας –Φιλιππιαδας αλλά και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών ΠΟΦΕΕ, δηλώνω τη δυσαρέσκεια μου απέναντι στις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης που αν δεν υπήρχε ο λογιστής στην πανδημία δε ξέρουμε αν σήμερα θα κατείχε το αξίωμα αυτό με το παχυλό μισθό.

Μπορεί όταν δημοσιευτεί το σχόλιο αυτό να μην είναι στην επικαιρότητα τόσο αλλά θα πρέπει να γίνει γνωστό τουλάχιστον στους αναγνώστες της Δημοκρατικής Φωνής.

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους.

Υ.Γ
Είπαμε οι εξελίξεις τρέχουν. Λίγο πριν φύγει το κείμενο ο Υφυπουργός ζήτησε συγγνώμη από το κλάδο των Φοροτεχνικών. Μια συγγνώμη φτάνει; Σε αυτό θα του απαντήσουν οι συνάδελφοι Πανελλαδικά και θα έπρεπε και ο Πρωθυπουργός. Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Η συγγνώμη έχει αξία, αν συνοδεύεται από τη φράση “έκανα λάθος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *