in

” Στόχος της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής είναι η συγκροτημένη παρέμβαση στην κοινωνία της Άρτας”

Συνέντευξη της Αγλαΐας Νάτσικα στο Χρήστο Τσούτση


Στην “ΔΦ” και στον Χρήστο Τσούτση μιλά η νέα Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας Αγλαΐα Νάτσικα σχετικά με τους στόχους του κόμματος στην πόλη και τον νομό της Άρτας, για τα προβλήματα στην κοινωνία αλλά και για την εκλογική ετοιμότητα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

•  Πρόσφατα αναλάβατε, ύστερα από την σύσταση & εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, χρέη Συντονίστριας. Ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι για το κόμμα την επόμενη περίοδο στο Νομό και την πόλη της Άρτας;
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε μέσω της «Δημοκρατικής Φωνής» να εκφράσω τις απόψεις μου και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη και να στοχεύει στην αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΝΕ που με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεγαν στο ρόλο της Συντονίστριας της ΝΕ Άρτας. Έναν ρόλο που απαιτεί πολύ δουλειά διάθεση και χρόνο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Όμως απαιτεί και τη βοήθεια απ΄ όλους τους συντρόφους που συμμετάσχουν στην ΝΕ καθώς και από τα μέλη μας, γιατί οι συλλογικές προσπάθειες είναι αυτές που έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα και είμαστε ένας χώρος που εκτιμά τη συλλογικότητα και στηρίζεται σ αυτήν.

Στόχοι της νέας Νομαρχιακής είναι η συγκροτημένη παρέμβαση στην κοινωνία της Άρτας, και στα θέματα που την απασχολούν. Θα επιδιώξουμε να έχουμε μία πιο οργανωμένη παρουσία και παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, στα αγροτικά ,καθώς και σε άλλους θεσμικούς φορείς,όπως επίσης και να προχωρήσουμε σε ένα νέο κύμα διεύρυνσης.

Άμεσα θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και τη διαβούλευσή τους με την τοπική κοινωνία.

•  Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη περίοδο λόγω πανδημίας. Ελλείψεις εντοπίζονται στην Υγεία, ενώ στην οικονομία και την εργασία κυριαρχεί η ύφεση, η ανασφάλεια και η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πως μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή αυτής της κατάστασης;
Ξέρετε στο τιμόνι της χώρας είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με την κυβέρνησή του. Είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι για όλο αυτό το χάος που επικρατεί σε υγεία οικονομία εργασία παιδεία. Σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας ΔΕΝ υπάρχει. Ή να το θέσω καλύτερα, υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της μικρομεσαίας τάξης, εξυπηρέτησης φίλων κουμπάρων και επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία την παιδεία και τα εργασιακά.

Μέσα σε όλο αυτό το χάος προσπαθούν να περάσουν αντεργατικούς αντιδημοκρατικούς νόμους.
Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο, να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα τους συνδικαλιστές τα συνδικάτα, σχεδιάζουν την κατεδάφιση κοινωνικών δικαιωμάτων, αντί να ανοίγουν ΜΕΘ να προσλαμβάνουν ιατρικό προσωπικό, να διορίζουν εκπαιδευτικούς, και να ενισχύουν οικονομικά το μικρομεσαίους επαγγελματίες και όλα τα πληττόμενα επαγγέλματα από την πανδημία.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή της πολιτική.

Προβάλλει ένα ψεύτικο προφίλ, κινείται μόνο με fake news με αλαζονεία αντί να κάνει άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς.

Είναι μία κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στον εαυτό της ,μια ανεύθυνη κυβέρνηση ικανή για όλα.

•  Είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα και την Ήπειρο μπρος σ’ ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στην Άρτα και στην Ήπειρο και πανελλαδικά είναι έτοιμος για να απαντήσει κατάλληλα σε κάθε «έμπνευση» του κ. Μητσοτάκη. Είμαστε η μεγάλη προοδευτική πολιτική δύναμη, η παράταξη της ευθύνης και της δημοκρατικής προοπτικής και απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι ζωές και η ευημερία των συμπολιτών μας.  Το πρόγραμμά μας απαντά στις πραγματικές ανάγκες, τις αγωνίες και τις επιδιώξεις των πολιτών. Συνεχίζουμε τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό μας σε ένα σύγχρονο, προοδευτικό πολιτικό φορέα που θα καταστήσει αυτό το πρόγραμμα κοινό κτήμα της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας των πολιτών και σε προοδευτική προοπτική διακυβέρνησης μετά την πανδημία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *