in ,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ | Η κεντροαριστερά μπορεί να αλλάξει το χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο;


Λίγους μήνες πριν και πολλά πράγματα ήταν δυσοίωνα και διαφορετικά για την κεντροαριστερά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα όμως κυρίως στον Δήμο Πρέβεζας τα πράγματα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Και αυτό διότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα σαν αυτή του Θοδωρή Κορωναίου στον Δήμο Πρέβεζας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για κάτι ελπιδοφόρο.

Μια ενδεχόμενη συνεργασία δυνάμεων από τις παρατάξεις της κεντροαριστεράς.

Δυνάμεις που προέρχονται από τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις τόσο της “Στροφής στο Μέλλον” όσο και της παράταξης Μπαϊλη.

Κλειδί η συστράτευση “όλου” του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Δεν φαίνεται όμως να έχει καλύτερη ευκαιρία ο συγκεκριμένος χώρος από τώρα.

Στον Δήμο Πάργας τα πράγματα είναι αρκετά θετικά από την άποψη της σίγουρης εκ νέου υποψηφιότητας του Νίκου Ζαχαριά. Η “δεξιά ” έχει σαφώς πρόβλημα συγκρότησης ψηφοδελτίου αλλά στην ουσία έχει πρόβλημα να βρει κάποιον να αναμετρηθεί με τον σημερινό Δήμαρχο.

Ο Νίκος Ζαχαριάς με τον ήρεμο λόγο έχει κερδίσει το “στοίχημα” παρόλα τα προβλήματα και ξεκινάει με δυναμική.

Δεν είναι μόνο όμως στην Πρέβεζα θετικό το κλίμα, στα Ιωάννινα η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων είναι ήδη ένα “βήμα μπροστά” υπό τον Θωμά Μπέγκα και μπορεί να φέρει εξίσου θετικά αποτελέσματα στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει και η Παράταξη Νάτση θα προχωρήσει στην αυτοδιάλυση και στην συνεργασία με αυτή του πρώην Δημάρχου.

Ο Θωμάς Μπέγκας με εμπειρία και ικανότητα και τους κατάλληλους συμβούλους μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις με θετικό τρόπο.

Το πρόβλημα είναι στην Άρτα γι’ αυτό που αποκαλούμε “προοδευτικό” χώρο καθώς εκεί ακόμη βρισκόμαστε σε αναμονή τελικών καταστάσεων. Ο νυν Δήμαρχος φαντάζει και είναι πολύ δυνατός-διαθέτει ικανότητες και εμπειρίες και παρόλο το εσωτερικό του πρόβλημα θα είναι υποψήφιος.

Τέλος στην Ηγουμενίτσα θα υπάρξουν εξελίξεις σίγουρα μετά τις βουλευτικές, κοινή πεποίθηση είναι ότι θα υπάρξει ψηφοδέλτιο συνεργασίας Αν ο χρόνος που θα μεσολαβήσει θα είναι καθοριστικός;;; Θα δείξει.. Πάντως μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα “Μπέζα” θα δυσκολέψει το τοπίο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *