in

Δύο χρόνια αντιμετώπισης προκλήσεων και μεταρρυθμίσεων

Του Νίκου Ρωμανού
• Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας


Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019.

Στα δύο αυτά χρόνια η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις: εθνικά θέματα, Έβρος, πανδημία, οικονομική καθήλωση εξαιτίας της πρωτόγνωρης αυτής παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης κοκ. Και η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατόρθωσε να τα βγάλει πέρα.

Η αξιολόγηση του έργου της Ν.Δ. θα γίνει στο τέλος της τετραετίας αλλά η αποτίμηση στο μέσον της διαδρομής παρά τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκαν πολλές φορές να ληφθούν προκαλώντας και δυσαρέσκεια έχει θετικό πρόσημο.

Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν στάθηκε μόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αλλά βήμα βήμα, με συνέπεια και αξιοπιστία, με σύστημα και σχέδιο υλοποιεί το προεκλογικό πρόγραμμά της. Και στα δύο χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες της εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ. όχι μόνο στέκεται σταθερά στα πόδια της αλλά θεμελιώνει βήμα-βήμα την εμπιστοσύνη αυτή στη συνείδηση του κόσμου. Γιατί;

Γιατί, για περισσότερους από 15 μήνες κράτησε ζωντανό το παραγωγικό ιστό της χώρας, στηρίζοντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους ενισχύοντας παράλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας που άντεξε στα αλλεπάλληλα σφοδρότατα κύματα της Covid 19.

Γιατί, η Κυβέρνηση χωρίς φόβο, όχι μόνο δεν ανέστειλε την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος λόγω της πανδημίας αλλά αντίθετα η προώθησή τουαποτελεί και τη διέξοδο από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Γιατί, παρά την παγκόσμια πανδημία, που καθιστά τις συνθήκες απρόβλεπτες και δυναμικά μεταβαλλόμενες- επί τα χείρω- στις περισσότερες περιπτώσεις, η Ν.Δ. επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν το εργαλείο για τη μετάβαση σε μια νέα Ελλάδα που μας αξίζει.

Γιατί, μέσα σε 24 μήνες θεσμοθέτησε ένα μεγάλος μέρος των πολιτικών επιλογών της, με βάση τις οποίες οι πολίτες της εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της χώρας, γεγονός που πιστοποιείται από τους περίπου 200 νόμους που ψηφίστηκαν σε αυτό το διάστημα.

Γιατί, δεν διστάζει να προχωρήσει σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε υγεία, ασφαλιστικό, παιδεία, εργασιακά, μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Γιατί, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, η χώρα, έχει ανακτήσει το κύρος και της αξιοπιστία της στο διεθνές γίγνεσθαι όχι μόνο δυναμώνοντας τη φωνή της , αλλά δίνοντας καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, που υιοθετούνται από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Γιατί, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και να βρίσκεται στο επίκεντρο κορυφαίων και εγνωσμένου κύρους διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και ΜΜΕ- με ρεπορτάζ και τίτλους όπως «γιατί είναι περιζήτητα τα ελληνικά ομολόγα» ή «Πληρώνουν για να δανείσουν την Ελλάδα».

Γιατί, έχει επαναφέρει στο επίκεντρο τη μεσαία τάξη, που επλήγη ανεπανόρθωτα από την προηγούμενη κυβέρνηση, επιστρέφοντας μέρος των απωλειών με τη μείωση της φορολογίας και τη μείωση των φόρων ακίνητης περιουσίας.

Γιατί, στηρίζει την οικογένεια και βρίσκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη απλώνοντας ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους ενώ παράλληλα δίνει μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα για να ξεκινήσουν από την αρχή απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Γιατί, προχωρά στη δημιουργία υποδομών και μεγάλων έργων που αλλάζουν τη ζωή μας και το μέλλον μας, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό.

Γιατί, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα άλμα ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Γιατί, επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάνοντας ήδη άλματα, και την πράσινη μετάβαση, με τη δρομολόγηση σχεδίων απολιγνιτοποίησης, ηλεκτροκίνησης, στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, αναδασώσεων και διαχείρισης αποβλήτων.

Και εν τέλει, γιατί ο πολίτης έχει αρχίσει να εμπιστεύεται πια το κράτος.

Η λίστα με τα «γιατί» θα μπορούσε να είναι ατελείωτη και να δώσει μια προφανή εξήγηση για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση στα δύο χρόνια πορείας της κυριαρχεί και πολιτικά και δημοσκοπικά.

Και έχει μπροστά της άλλα δύο χρόνια για να δρομολογήσει και να θεμελιώσει την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα που όλοι θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *