in ,

Παρασκήνια στον Αμβρακικό

editor_image

Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης


Έγκριση του ΚΑΣ με παρατηρήσεις.
Ένα έργο που είχε μείνει «στάσιμο» το τελευταίο διάστημα ήταν η αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας. «Χύθηκε» πολύ μελάνι για το εν λόγω έργο, πιθανά προβλήματα που θα δημιουργούνταν από τις καθυστερήσεις καθώς και την επόμενη ημέρα της κρίσιμης αλήθειας για την έκβαση του έργου.
Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η μείζων αντιπολίτευση από διαφορετικές «αφετηρίες» είχαν προσπαθήσει να τονίσουν το ρόλο τους στην ένταξη χρηματοδότησης του έργου και στο ξεκίνημα του, ενώ προβληματισμοί είχαν εκφραστεί αναφορικά με την πορεία του.
Τελικώς η έγκριση δόθηκε α) για την τμηματική αποδέσμευση του υπό ανασκαφική διερεύνηση του χώρου στην περιοχή των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, για τη συνέχιση των εργασιών του τεχνικού υποέργου «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» και β) για την κατεδάφιση του παλαιού λέβητα πλησίον του οθωμανικού πυρήνα Ιαματικών Λουτρών Δήμου Πρέβεζας με τις ακόλουθες παρατηρήσεις που διακρίνονται στην κάτωθι εικόνα…

 

⬛ Δεν πάει άλλο με την απαράδεκτη καθυστέρηση του Δήμου να εκδώσει ανανεωμένες άδειες παράτασης ωραρίου στα καταστήματα εστίασης που τις δικαιούνται. Τι και αν έχουν αιτηθεί νόμιμα ορισμένοι καταστηματάρχες από τον Φεβρουάριο, ακόμα περιμένουν.. Κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι «μαγαζάτορες» ζουν με το φόβο του αυτοφώρου. Δυστυχώς από το υπαρκτό πρόβλημα της ανεξέλικτης όχλησης ορισμένων «ανεγκέφαλων» ακόμη και μετά τις 3 το πρωί, περάσαμε στην λογική μαζί με τα «ξερά ας καούν και τα χλωρά».. Πάντως ο Δήμος ούτε ακριβώς με την «επιχειρηματικότητα» είναι, ούτε με τους πολίτες που «αγανακτούν» από τους ασυνείδητους.. Διακρίνεται μια «πολιτικάντικη» στάση ίσων αποστάσεων, που «χαϊδεύει» αυτιά όποτε την συμφέρει 11 και 20’ να περνάει αστυνομία για έλεγχο παραβίασης των ορίων στον ήχο είναι κάτι που δεν συνέβαινε.. Ας μην παίζουν οι αρμόδιοι με την υπομονή των ελεύθερων επαγγελματιών και συνολικά των Δημοτών. Σεβασμός και αμοιβαίες υποχωρήσεις ναι, όχι κοροϊδία όμως και αστυνομοκρατία…

 

⬛ Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οδεύει σε συνέδριο. Στην Πρέβεζα όπως τονίσαμε και στο ρεπορτάζ έγινε εξαιρετική οργανωτική δουλειά και φάνηκε εκλογικά. Όμως με 2.700 σχεδόν ψηφίσαντες δεν βγάζεις Βουλευτή αυτομάτως. Θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Πόσο μάλλον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (που κακώς τον ιεραρχείς ως κύριο αντίπαλο) διαθέτει στο νομό δυνάμεις και έναν αρκετά δραστήριο Βουλευτή και μάλιστα πρώην Υφυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναντίστοιχα με την φθορά της Κυβέρνησης που είναι μεγάλη φαίνεται να ξεκινά να κερδίζει πανελλαδικά έστω και λίγους πόντους. Οι εύκολές προσεγγίσεις επομένως δεν βοηθούν. Επίσης, έχει ένα «μπετόν ψηφοφόρων» από 19 έως 24%.. «Χαμηλά η μπάλα λοιπόν» η συμβουλή της στήλης.. Υπάρχουν προοπτικές και αξιόλογα άτομα να εκφράσει ο χώρος του ΠΑΣΟΚ τις απόψεις του, η δυναμική του παγιώνεται, αλλά η αλαζονεία είναι κακός σύμμαχος.

 

⬛ Εύλογα τα ερωτήματα του Γ. Νίτσα για την κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές της πόλης. Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» σχολίασε τα νέα λουκέτα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης. Τόνισε μεταξύ άλλων. «Η δημοτική αρχή του κου Γεωργάκου φροντίζει διαρκώς να αποδεικνύει την πολιτική της ανυπαρξία να διαχειριστεί τα μικρά, καθημερινά, αλλά πολύ σημαντικά για τους δημότες θέματα. Τα “λουκέτα” στις παιδικές χαρές του Δήμου, εκεί που χαίρονται και χαμογελούν τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους, δεν προκαλούν πλέον εντύπωση σε κανέναν. Έχουν αποτύχει στα “μικρά”, πόσο μάλλον στις μεγάλες προκλήσεις για το Δήμο Πρέβεζας… Η επόμενη ημέρα στο Δήμο Πρέβεζας θα περιλαμβάνει μία δημοτική αρχή που πρωτίστως θα είναι δίπλα στην καθημερινότητα του δημότη».

 

⬛ Ανακοίνωση για το κρίσιμο θέμα των παιδικών χαρών εξέδωσε και η Ανυπότακτη Κίνηση, η οποία ήταν η πρώτη παράταξη που άνοιξε το ζήτημα και πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, κ. Κωστόγιαννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.