in ,

SOS Για τα νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Χατζηκώστα


Σε δύσκολη κατάσταση έως τραγική βρίσκονται τα Νοσοκομεία της χώρας μας τα οποία αντιμετωπίζουν βαρύ φορτίο κρουσμάτων covid-19 χωρίς τις απαραίτητες κλίνες, χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όλα αυτά μπροστά στο ενδεχόμενο ενός τετάρτου κύματος μέσα στον Δεκέμβριο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα είναι και τα Γενικά Νοσοκομεία της Ηπείρου με την κατάσταση στην Άρτα και την Πρέβεζα να είναι τραγική.

Πρόσφατα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας κ. Ντάκουλας έκανε έκκληση-πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς της Άρτας να συνεισφέρουν με τις υπηρεσίες τους στο αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η πρόσκληση αφορούσε παθολόγους και πνευμονολόγους γιατρούς όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ελλείψεις αλλά και ο υψηλός αριθμός ασθενών που απαιτεί φροντίδα λόγω της covid-19.

Στην περίπτωση της Πρέβεζας η κατάσταση είναι πιο τραγική καθώς πέρα από τους πολλούς ασθενείς που φιλοξενούνται στην παθολογική, τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο και τον ελλιπή εξοπλισμό το νοσοκομείο είναι σε κακή κτιριακή κατάσταση με αποτέλεσμα ακόμα και οι τουαλέτες των ασθενών να είναι “κοινές”. Έτσι μιλάμε ουσιαστικά για μια υγειονομική βόμβα όπου ασθενείς με covid βγαίνουν στους διαδρόμους, ταλαιπωρούνται χωρίς προστασία για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους υπόλοιπους ασθενείς και συνοδούς τους.

Στην Πρέβεζα τα κρούσματα είναι πάνω από 12.

Δεκαεπτά ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Η ΜΕΘ- Covid στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα είναι πλήρης ενώ 13 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού.

Πληρότητα 100% καταγράφεται στις κλίνες Covid του Νοσοκομείου Χατζηκώστα όπου νοσηλεύονται 24 ασθενείς. Η κατάσταση ωστόσο είναι ελαφρώς βελτιωμένη καθώς δόθηκαν ορισμένα εξιτήρια.

Στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 38 ασθενείς.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δύσκολη, καθώς μπορεί τα κρούσματα να έχουν μειωθεί, η ροή ασθενών όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *