in

Θοδωρής Μυζίκος: Ο Άνθρωπος που σημάδεψε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Περιοχής μας


Έφυγε από την ζωή την εβδομάδα που μας πέρασε, νικημένος από την επάρατο νόσο ένας «αεικίνητος» συμπολίτης μας που πρόσφερε όσο λίγοι στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο λόγος για τον Θοδωρή Μυζίκο, ένα ευφυή και δραστήριο άνθρωπο που υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση ως μάχιμος εκπαιδευτικός- φυσικός και παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με το μπάσκετ σ’ μια εποχή που δεν ήταν από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην χώρα μας. Είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από μερικά χρόνια από την δημόσια εκπαίδευση.

Ιδρυτικό μέλος του σωματείου Καλαθοσφαίρισης της Νικόπολης διετέλεσε ανελλιπώς μέλος σ’ όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του συλλόγου από την δεκαετία του 80’ ενώ συνεργάστηκε αρμονικά με όλους του Προέδρους που πέρασαν από το σύλλογο. Ήταν ένας από τους ελάχιστους που στήριξαν με καθημερινό αγώνα τις ακαδημίες του συλλόγου διαβλέποντας σε αυτές και προσδοκώντας την στελέχωση της αντρικής ομάδας της «Νικόπολης». Άλλωστε καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του 90’ και του 2000’ οι παιδικές ομάδες του συλλόγου πρωταγωνίστησαν με πλήθος διακρίσεων σε μίνι και παιδικά πρωταθλήματα τόσο σ’ περιφερειακό επίπεδο όσο και πανελλαδικά.

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΒΔΕ ως φόρος τιμής στην απώλεια του αλλά και η προσωπική αναφορά του Προέδρου της και πολύπειρου παράγοντα κ. Νικάκη αποδεικνύει στην πράξη το μέγεθος και της προσφοράς και της διαχρονικής παρουσίας και αναγνώρησης του μπασκετικού αυτού παράγοντα, που το έργο του είχε ξεπεράσει τα στενά «όρια» του νομού της Πρέβεζας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Θοδωρής Μυζίκος συνέβαλε με τις γνώσεις του τα μέγιστα στην καλλιέργεια και την προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στην Πρέβεζα, σε ένα μικρό επαρχιακό νομό μακριά από τα μεγάλα «αστικά» κέντρα.

Το Σ.Κ Νικόπολη σ’ ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρει «“Ο Σύλλογος μας θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, εκ των ιδρυτών και πρωτοπόρων της Καλαθοσφαίρισης στην Πρέβεζα και στην ΒΔ Ελλάδα, του Θοδωρή Μυζίκου.

Έφυγε ο Θοδωρής και μαζί του έφυγε ένα τεράστιο κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας. Δύσκολα θα τον φτάσουμε στον ζήλο και την αγάπη του για τα παιδιά και τον αθλητισμό. Αφήνει όμως και ένα τεράστιο έργο το οποίο θα μας θυμίζει πάντα την προσφορά του.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του Καλό ταξίδι Θοδωρή.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, αντί στεφάνου, μια κατάθεση στο Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ.» ενώ η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΒΔΕ τονίζει «“Το Μπάσκετ στη Βορειοδυτική Ελλάδα θρηνεί εδώ και λίγες ώρες την απώλεια του Θόδωρου Μυζίκου που έφυγε από την ζωή νωρίς το απόγευμα της Κυριακής μετά από μεγάλο αγώνα με την επάρατη νόσο.

Ο πρόεδρος Κώστας Νικάκης, το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ, το προσωπικό της Ένωσης και όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος με οδύνη και σπαραγμό αποχαιρετούν έναν σπουδαίο εργάτη του αθλήματος και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Η «ΔΦ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα στενά πρόσωπα του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι Θόδωρε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *